Deel dit artikel
-

Online persoonlijke financiele planning als ‘smaakmaker’

Probe financiele planners heeft een site geopend waarop gebruikers inzicht kunnen krijgen in hun eigen financiële toekomst. De dochter van Nationale Nederlanden hoopt via de site consumenten en potentiële franchisenemers enthousiast te maken voor persoonlijke financiële planning.

'Veel bank- en hypotheeksites bieden wel een bepaalde rekenmodule aan,' vertelt Marc Verspeek, commercieel manager van Crisp , de bouwer van de site. 'De Probe-site maakt het mogelijk om alle geldelijke zaken te koppelen, zodat er een totaaloverzicht ontstaat. Met de zogenaamde Financial Quick Scan kunnen bezoekers inzicht krijgen in de verwachte ontwikkeling van hun inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden in de toekomst.'

De verschillende rekenmodules stellen de bezoeker in staat de eigen situatie in grafieken en tabellen terug te zien. Ook kunnen simulaties worden uitgevoerd, waardoor ongedekte risico's of ongewenste ontwikkelingen aan het licht komen.

De site is in eerste instantie opgezet als uithangbord voor klanten. Verspeek: 'Het is een smaakmaker. De verstrekte informatie wordt gebruikt voor een daaropvolgend gesprek. Met de al binnengekregen informatie hoopt Probe op een vliegende start in de relatie met de klant.' Het bedrijf wil de drempel om naar een financieel adviseur te stappen op deze manier verlagen. Momenteel is Probe ook bezig met de selectie van franchisenemers. De site moet daarbij helpen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Yvar Rooyackers

Prima module. Vaak wil de consument slechts over een onderwerp advies. In dat geval zijn de 30 financiele planningsmodules op http://www.pfpplein.nl, de enige onafhankelijke portal site op het gebied van Persoonlijke Financiele Planning, aan te bevelen. Yvar

PROBE

De integratie van alle financiële aspecten speelt een belangrijke rol bij financiële planning. Dit zien we jammergenoeg (nog?) niet terug in de rekenmodules op http://www.pfpplein.nl.

Paul Hoff

Leuk idee, maar is het financieel plan niet veel meer een plan dat tot stand komt door een gesprek tussen iemand die er relatief weinig van weet en een expert en brengt die expert aan de hand van gerichte vragen niet een volledig nieuwe situatie naar voren. Aan de hand van deze situatie wordt uiteindelijk het plan opgesteld. Naar mijn idee is dit nog steeds een persoonlijke kwestie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond