Deel dit artikel
-

‘Online reclame levert meer op dan tv-commercials’

Online reclame heeft een sterkere invloed op de winkelverkopen dan commercials op televisie.

Dat heeft marktonderzoeker GfK met Yahoo vastgesteld na een onderzoek onder 15.000 Duitse huishoudens. De bedrijven onderzochten de effectiviteit van verschillende mediatypen en kwamen tot de slotsom dat internetreclame een aanmerkelijk groter effect heeft op de omzet.

Online commercials vergroten de omzet met bijna vijftig procent, waar commerciële boodschappen de omzet met slechts tien procent vergroten:

Drie procent van de omzet is direct terug te voeren op reclame. Het overige effect is indirect:

Iedere digitale reclame-euro levert 16 cent omzet op, tv-euro’s 11 cent.

In Nederland voert GfK momenteel twintig vergelijkbare onderzoek uit met Google. De resultaten van die onderzoeken verschijnen in de loop van dit jaar. Googles Research Manager in Nederland Joris Merks. “Tussen de 50 en 80 procent van het effect van offline reclame op online uitingen weten we gewoon niet. Ook het merkeffect is daarbij niet bekend”.

Foto: green kozi (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Roy

De vraag is of dit ook meer oplevert als er helemaal niets aan branding op offline kanalen wordt gedaan

Matthias Sander

De kunst is een goede mix tussen online reclame, TV commercials en andere offline reclame-uitingen. Als je die verschillende middelen op een goede manier en tegelijkertijd inzet en/of naar elkaar laat verwijzen heb je denk ik een sterke marketingcampagne.

Jan Horlings

Als het gaat om aanbiedingen voor online te bestellen producten is dat niet zo vreemd. de stap van tv naar winkel of computer is natuurlijk groter dan van computer naar (web)winkel.
Ik vraag me af hoe het effect is als het gaat om bewustwording of branding. Helaas is dat wat lastiger te meten dan omzet.

Joris Stigters

Op de Emerce E-retail vertelde Pieter Zwart dat pure internet speler Coolblue niet aan offline marketing doet en toch met een omzet van +/- 100 miljoen hoog in de Twinkle 100 staat van webwinkels. Dat met een naamsbekendheid van 1%.

MBeijer

“Online reclame levert meer op dan tv-commercials” is wel weer heel kort door de bocht, lijkt mij, en wat een open deur. Er is hier (i.o.v. internetgigant Yahoo) alleen gekeken naar direct omzet en dan is het logisch dat reclame tijdens het ‘thuiswinkelen’ meer effect heeft dan op de passieve tv. Er zal binnenkort wel een nieuw onderzoek komen die aangeeft dat het resultaat op branding en merkbeleving weer groter is op tv dan op internet. De opdrachtgever is dan een partij die juist belangen heeft bij mediaverkopen via RTV…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond