Deel dit artikel
-

Online supermarkt start met variabele prijzen

De Amerikaanse supermarktgigant The Kroger Company gaat een samenwerkingsverband aan met Priceline Priceline werkt via het noem-je-prijs-principe, waarbij een klant laat weten wat hij of zij over heeft voor een bepaald product. Een klant kan met dit systeem korting tot 50 procent krijgen.

Kroger start met de Priceline service in Michigan en wil daarna de rest van
haar 2300 supermarkten en warenhuizen in de VS laten meedoen, voor het einde van oktober. De klant kan een maximaal voordeel van 50 procent halen op de originele prijzen. Het online assortiment is zeer uitgebreid en onderverdeeld in ongeveer 1000 nationale merken en 240 productcategorieen.

De klant zoekt online uit welke producten hij wil hebben en biedt een prijs. Binnen een minuut weet de klant of het bod geaccepteerd is. De klant betaalt per creditcard en print hier een bon van uit. Met deze bon gaat hij vervolgens naar een deelnemende supermarkt, alwaar de producten de winkelwagen in gaan.

Kroger is niet de eerste keten die in zee gaat met de Priceline. Onder haar ruim dertig supermarktpartners bevinden zich namen als Safeway en Ahold USA. Kroger is echter wel de grootste vis aan Priceline's haak tot nu toe. Priceline wil aan het einde van dit jaar 100 miljoen supermarkt-items in haar assortiment hebben, tegen 2 miljoen nu.

Volgens verschillende onderzoeksbureaus, ziet de toekomst van online supermarkten er rooskleurig uit. Jupiter Communications schat dat er in deze markt over drie jaar 7,5 miljard dollar omgaat. Ook IDC is positief: een marktomvang van 8,8 miljard dollar in 2004 wordt reëel geacht. Nu worden de meeste online boodschappen nog gedaan door mensen met een bovenmodaal inkomen, die ook de duurdere producten (waarop een grotere winstmarge zit) kopen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tommy Mars

Hoe lang kan het duren tot men er achter komt wat de laagst mogelijke prijs per produkt / produktgroep is. Komt men er zelf niet achter dan wordt dit vast wel door iemand bekend gemaakt. Ik ben benieuwd wat het laagste prijsbeeld kan zijn. Het artikel spreekt over maximaal 50%. Ik neem trouwens aan dat men op het gehele boodschappenmandje biedt. Is er een minimaal bedrag?

Rene Scholte

Het wachten is dus op een internationale 'elcheapo' voor alles wat een mens zich kan wensen, geen prijzen noemen want onder de kostprijs is toch geen handel. Gewoon het product invoeren en uit laten zoeken waar je het het goedkoopste kunt halen, daarvoor betaal je dan een percentage van het behaalde voordeel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond