Deel dit artikel
-

Online platform zet uitzendbureau buiten spel

Het eerste volledig geautomatiseerde online uitzendplatform van Nederland. Zo noemen de initiatiefnemers het deze week gestarte platform Collegiaalnetwerk.nl. Het platform bemiddelt landelijk tussen werkgevers en uitzendkrachten in alle sectoren.

Op de website Collegiaalnetwerk.nl kunnen werkgevers en uitzendkrachten een gratis profiel aanmaken. Hiermee komen beide partijen automatisch met elkaar in contact. Zonder dat er een uitzendbureau aan te pas komt, kan de werkgever aan de slag met loonafspraken, het arbeidscontract en het beheren van de loonstroken en de uren. Op deze manier bespaart de werkgever op bemiddelingskosten.

Het plaatsen van een vacature is gratis. Werkgevers kunnen geschikte uitzendkrachten ook zelf een uitnodiging sturen voor verder contact. Ook eigen kandidaten of sollicitanten van werkgevers kunnen via dit systeem ingevoerd worden als uitzendkracht. Met behulp van een pro-formatool kan een loonberekening of een berekening van het inhuurtarief gemaakt worden.

De tarieven zijn conform NBBU CAO en voorwaarden berekend. Wanneer de werkgever de geschikte uitzendkracht heeft gevonden en ingehuurd, kan hij een passend contract uitdraaien. Ook het factuur en urenbeheer heeft men zelf in handen. De werkgever hoeft alleen de uren via de desk wekelijks in te voeren waarna de verloning en facturatie automatisch plaats vindt.

Uitzendkrachten kunnen bedrijven een uitnodiging sturen. Ook is het mogelijk om externe bedrijven een uitnodiging te sturen die nog niet in de databank staan.

Oprichter Richard van den Meiracker benadrukt dat alle onderhandelingen en contracten niet zonder controle verlopen. Collegiaalnetwerk.nl is een inhuurdesk en geen payrollsysteem, stelt hij.

Van den Meiracker, die al enige tijd in de uitzendbranche werkzaam is, wil het platform uiteindelijk internationaal uitrollen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond