Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Sandd dreigen

Honderden banen bij postbesteller Sandd staan op de tocht nu PostNL ministerieel fiat heeft gekregen voor de overname.

De aankondiging van de mogelijke ontslagronde is sinds eind vorige week in handen van de vakbonden, zo meldt Het Financieele Dagblad vanochtend. Het plan treft vooral chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers.

Het merendeel van de Sandd-medewerkers, elfduizend, is postbezorger. De medewerkers van de acquisitie krijgen een baan aangeboden bij PostNL. Ze kunnen met voorrang solliciteren op de interne vacatures bij PostNL of opstappen.

Deel dit bericht

48 Reacties

Sjoerd

Sensa

Sjoerd

Sensatie nieuws. Wacht aub de ontwikkelingen af van de fusie en begin in februari maar es te miauwen!!!!

Postbezorger

Als postbezorgers kun je dan wel een contract aangeboden krijgen maar van dat aanbod kun je niet leven. Je gaat er financieel op achteruit. Zelf heb ik om deze reden ‘nee’ gezegd maar tot nu toe alleen reacties voor contracten van maximaal 15 uur en dan ook geen vaste contracten, ook niet voor de medewerkers met vaste contracten. De mensen die geen werk meer hebben straks of naast hun inkomen bijstand moeten aanvragen kunnen er wel eens veel meer zijn dan verwacht.

Marco

Sjoerd het gaat zeker niet over jouw baan?
Er worden inderdaad geen fatsoenlijke aanbiedingen gedaan vanuit Postnl, minder uren lager uurloon en contract voor bepaalde tijd.
Je moet zo snel mogelijk tekenen voor het sociaal plan dan krijg je nog een extra maanden mee ook.

Oma van 4 - Sandd

Als je een contract bij het sandd hebt van 3 tot 16 uur per mnd, dan moet je blij zijn met 15 uur per week bij postnl, dat je geen 40 uur aan de bak kan, het is een parttime job, als je kostwinner bent dan levert het niet veel op, als bijbaan meer dan genoeg.

Natasha - Sandd

Artikeltje gaat over medewerkers Sandd. Foto toont soorteerlijn van post.nl ( die Sandd hoe tg heeft)

Veel sorteerders van Sandd willen niet terug naar Post nl omdat ze daar destijds rottig ontslagen werden. Nu werd vanalles beloofd, nu mag de ‘ fusie’ ( eigenlijk agressieve overname) doorgaan blijft er van de beloften niets over. Post nl doet wel n aanbieding maar dat kan iets heel anders zijn of aan de andere kant van het land! Niemand gaat verhuizen voor n minimum loon baantje zonder enige zekerheid. Nu zeggen ze dat als je op de ‘ datum y’ het afbreekpunt dat Sandd stopt nog drie maanden contract hebt je wel een hele maand ( maar alleen je contractueel natuurlijk) meekrijgt maar wanneer die datum is weet niemand. Men probeert je nog vast te houden voor de kerstdrukte, maar daar staat precies niks tegenover.

De werksfeer bij Sandd was altijd heel leuk maar dat neemt met alle onzekerheid behoorlijk af…

E.L.Strijbos

Ik ben in dienst bij een franchise van Sandd. Wat gaat er met ons gebeuren?

Eric

Ik ben bezorger voor Sandd in een klein dorpje 10 km van Apeldoorn, midden in het bos. Ik kreeg ook een aanbod van post nl. Als ik vragen had, kon ik bellen met een bepaald nummer. Ik had wat vragen, dus ik bel. Ik kreeg hierna op al mijn vragen als antwoord, ” dat weet ik niet” . Hier ben ik veel mee opgeschoten en heb uiteindelijk nee gezegd.

Antje

Ook ik heb “verplicht” nee moeten zeggen.
Ze konden mij niet vertellen welke banen er beschikbaar waren.
En aangezien ik nog uren in de zorg werk heb ik geen vaste werkdag dat ik beschikbaar kon zijn.
Dan hadden ze niks aan mij, werd me verteld.

Antje

In ieder geval dan was ’t erg lastig voor hun om mij in te plannen…

Wildenberg - Sandd

Hoe zit het met achterstallig loon waarvan vorig jaar de rechter uitspraak heeft gedaan.

Astrid - Nvt

Ik heb werk met plezier bij sandd waarom moet post.nl nou sandd overnemen bij sandd hadden we veel meer tijd en ruimte om de post te bezorgen.
Bij post .nl hebben wij niet veel ruimte.en tijd om de post te bezorgen .
We hebben ook nog een andere baan wat we niet.kan combineren met post.nl .
Bij sandd konden we het wel combineren met onze andere baan

Ed Raket

Weet niet de details maar bij een overname heb je toch een overgang van onderneming? Je gaat dan over met alle rechten en plichten. Waarom is dat niet van toepassing? Als postNL na de overname te ruim in het personeel zit dan moeten ze uit het hele bestand mensen ontslaan dmv afspiegeling en niet alleen uit het Sandd bestand mensen plukken.
In elk geval sterkte voor alle Sandd medewerkers.

Fred

De meeste ssandbezorgers konden 2 maand salarissen krijgen als ze ontslag zouden nemen hoorde ik van een Sandd bezorger, en dat na 14 jaar voor Sandd gewerkt te hebben

Henk

Post NL kan net zo goed een politieke partij worden, ze doen nu ook al gewoon waar ze zelf zin in hebben en hebben schijt aan al diegene die jaar en dag hun tijd en energie in Sandd en post NL gestoken hebben. Ik stel voor om niets maar dan ook helemaal niets meer via post NL te versturen en bestellingen door andere vervoerders te laten bezorgen.

Jacqueline - Sandd

Ik heb zelf ander werk gezocht, moet er niet aan denken om voor postnl te gaan werken

Danny

Toen dit bericht binnen kwam dat postnl sandd ging over nemen heb ik per direct vesloten om te stoppen met werken ga voor geen goud voor postnl werken oplichters me maatje heb voor ze gereden op de vrachtwagen was steeds tekort aan salaris donder oo joh met die klote postnl

Sandd chauffeur

Ik Ben chauffeur bij sandd al enkele jaren
En postnl beloofde dat iedereen een baan kon krijgen bij postnl
Maar nu blijkt dat je naar de andere kant van Nederland moet reizen als je chauffeur wilt blijven
Ik ben nu genoodzaakt om weer een andere baan te vinden
Kortom postnl denkt alleen maar aan geld en niet aan de mensen en personeel

Henk - Nvt

We worden door Mona Keijzer en mevrouw Verhagen gewoon bedonderd. Sandd was altijd tegen een overheidsbedrijf aan het vechten. Terwijl die overheid wel misbruik maakte van Sandd door de post van de belastingdienst en de stembiljetten goedkoop te mogen bezorgen. Nu we wel heel veel beter werden, heeft dit kabinet met een goedkeuring vele mensen naar de bijstand gestuurd. Geen vakbond of politieke partij die goed heeft gekeken.

In ieder geval tijd om dit kabinet “ben ik niet van bewust” naar het bejaardenhuis te sturen.

Marcel - Post.nl

Sandd .jammer dat het stopt maar door post.nl
Komen we op straat te staan beloven je alles maar er gebeurd niks ja hun knip komt vol te zitten en wij staan op straat en daar lachen ze goed om zo we hebben die gekken weer om gekregen zo denken ze en op vacature kijkken
Staad niks ja 200 klm verder heb hier mijn fam en niet 200klm verder schandvlekken post .nl

Petra - Sandd

Ik werk 9 jaar in vaste dienst bij Sandd als sorteerder. Elke dag met plezier naar mijn werk gegaan. Ik kan solliciiteren bij Post.nl maar krijg dan een contract voor bepaalde tijd en minder contacturen. Er komen echt honderden mensen op straat door deze overname. En dat word blijkbaar goedgekeurd door minister van Economische Zaken, Mona Keijzer.

Marion

Ik werk nu nog bij Sandd en heb helemaal nog niks gehoord van post NL. Ben heel benieuwd want ik was blij met deze bijbaan twee maal per week.

Juan

Ben werkzaam bij franchiser van Sandd. Zij hebben mijn baas tot op heden geen aanbod gedaan. Mijn werkgever heeft nu iedereen moeten mede delen dat onze contracten niet meer verlengt worden omdat hij geen zekerheid meer heeft. Dit terwijl het bedrijf nog een contract van jaren heeft met Sandd. Gesprekken met de franchise vereniging gaat Sandd uit de weg. Heb er altijd met veel plezier gewerkt. Hoop dat de politiek en de vakbonden hier wat aan gaan doen……..

Smietje

PostNL is gewoon een kut bedrijf. Waarom ze zo met mensen omgaan. Overal rammelt het bij dat bedrijf. Ook de postbezorgers die de kantjes ervan af lopenn.Succes voor de mensen , die zijn baan kwijt raken. Hopelijk vinden die snel een andere baan.

Jan - Zzp

Postnl is het zelfde als de RABO bank
Abn amro ing en de politieke partijen
Witte boorden criminelen. Vind ik.
Groet Jan.

Herman Claessen

Niet zo negatief over PostNL.
Ik ben ooit van Sandd overgestapt en ben er wel degelijk op vooruit gegaan.
Hoger uurloon. Uitbetaling bij ziekte vakantie en pensioenopbouw.
Alle mensen die hierboven klagen zijn gewoon gefrustreerd en reageren zich dus maar af op PostNL.
Lang leve PostNL.

Herman Claessen

Wat een loze kreten allemaal over PostNL .
Nee Sandd is een lekker bedrijf, daar mag je de post gewoon in het bos in een kuil gooien.
PostNL is echt zo slecht niet en Sandd wil zelf ook graag fuseren dus dat er banen verloren gaan is logisch.

Saskia

Raar dat iedereen al n aanbod heeft gehad van post nl terwijl er in de mail eergister stond dat alle postbezorgers 20nov een passend bod van post.nl zou krijgen ga er zeker op in want slechter wordt t zeker niet en kwa loon wordt t zeker beter

Ron - 2019

Hoe zit het met het achterstallig loon je hoort en ziet er niets van , terwijl Sandd beboet is

Henk

11000 postbezorgers? Het waren er toch 16000,waar zijn die andere 5000 dan gebleven?

Pieter - Sandd

Door de hond of door de kat gebeten.
Het zou Rob Brakenhoff sieren van de 105 miljoen gecashte euri’s de post jongens en meiden allemaal een briefje van 200 in een envelop te stoppen.

12000 x 200 = 2.4 miljoen euri’s.

Dan is er nog genoeg over, dacht ik zo.
En 200 euri’s voor de uren die niet klopten, zie boete aan Sandd, dus PostNL.

Petra - Sandd

De postbezorgers hebben hun aanbod binnen van Post.nl.
Het lijkt erop dat de meeste bezorgers niet tevreden zijn met het aanbod. Zo’n 85 % moet op zaterdag bezorgen, terwijl er doorgegeven is , juist op de zaterdag NIET te kunnen werken. Zaterdag is ook een ‘normale’ werkdag bij Post.nl dus geen extra vergoeding.

Ik moet zeggen, er is over nagedacht. Een aanbod doen, die niet word geaccepteerd door de Sandd postbezorger. Dan lijkt het alsof Post.nl WEL alle bezorgers een baan heb aangeboden en Post.nl dus geen mensen ontslag heb gegeven.

Voor mij komt het er op neer dat er geen honderden, maar duizenden Sandd medewerkers ontslagen worden .

Hoe kan onze minister van Economische Zaken, Mona Keijzer, dit goedkeuren? Op basis van gewichtige redenen van Algemeen Belang? Zodat de postbezorging betaalbaar, beschikbaar en betrouwbaar blijft in een sterk krimpende markt? En om de postbezorging 5 dagen per week aan particulieren in stand te houden?

Er wordt een vies spel gespeeld en duizenden Sandd medewerkers zijn daar de dupe van. We kunnen dit toch niet accepteren? Ik roep hierbij de Bonden op , FNV en BVPP, om weer om de tafel te gaan zitten met directie van Post.nl en Sandd

Henk

Ook ik heb een aanbod gekregen van post nl
Ben er erg tevreden over want bij sandd had ik een contract voor bepaalde tijd,en post nl bied mij een contract aan voor onbepaalde tijd
Wat Petra beweerd klopt niet want bij sandd is de zaterdag ook een normale werkdag,als je bij de 24 uurs post werkt.

Evert

Ook hier het aanbod binnen, ja iets hoger bruto loon, ja contract voor onbepaalde tijd, ja mininaal aantal uren per week (21). Maarrr verdeeld over dinsdag tot zaterdag met min 2.5 en max 5 uur per dag en je mag er van s ochtends 9:45 tot 17:00 en uitzonderlijk tot 18:00.. duidelijk geval van een flex contract verbouwd in een vast contract. Eigenlijk moet je dus van di tm za van 9:45 tot 17:00 beschikbaar zijn…

Saskia

Ik werk ook voor een franchiser van sandd en heb helemaal niets aangeboden gekregen. Ik hoor helemaal niets van de franchiser. Ik denk niet dat ik voor post nl ga werken. Nu heb ik alle vrijheid en bezorg 2 dagen in de week maximaal 1,5 tot 2uur per dag en vind dat genoeg.
Ik kan lopen op een tijdstip tussen 7 uur in de ochtend en 9 uur in de avond. Dat zal bij postnl niet zo zijn

Marcel - Sandd

Nou er word een hoop gepraat over oo wat is post nl goed nou sand heeft er ook wel eens in de nieuw gestaan over de post kwijt nou kan je dit vertellen gebuurd ook bij pist nl dan 99 zakken dus gebeurd over al maar ik heb met veel plezier
Gewerkt bij sandd de kammer wild de werkkeloosheid
Naar beneden krijgen nou wat krom ze zorgen er voor dat wij weer afhankelijk zijn zo en ik heb nog geen brief gehad van post nl niks helemaal niks oo wat netjes van ze
Maar ja ze hebben het voor elkaar de aandelen hebben ze bah post.nl bah

Albertha Dinckgreve

Petra(van 23 nov)heeft het door.Een aanbieding doen lijkt goed.Maar als je weet dat die ander het niet aan kán nemen,dan ben je die toch mooi kwijt.Ze(postnl)weten wanneer je niet kunt omdat je een zogenaamde “keuze”moest maken.En zij staan lachend aan de kant.!!

Pieter

Post nl had een gruwelijke hekel aan Sandd. Het gaat hun puur om het bestand en zullen Sandd medewerkers aftroeven tot op hun bot. Voor het oog van de camera’s zullen ze “vriendelijke”aanbiedingen” doen en daarna alles dumpen. 12.000 ontslagen zijn er in principe per 1-02. Mooi ingepakt in een papiertje in de kerstboom van CDA VVD Mona Keijzer.

Petra - Sandd

Henk (23 nov), voor sorteerders, chauffeurs en kantoorpersoneel is zaterdag geen normale werkdag. Wij krijgen op zaterdag 150% betaald

Pieter

Er wordt momenteel veel “besmet” werk aangeleverd. Niet aannemen beste Sandders, de graaiers van Post NL en Sandd zitten zichzelf te verrijken ten laste van ons, doe net als in Frankrijk, gooi de boel plat en meld je ziek en laat ze het zelf oplossen.

Saskia

Ondertussen bericht gehad van de franchiser waar ik post voor bezorg. Ze krijgen per 1 februari geen post meer van Sandd en dus staan, de coördinatoren, postsorteerders, chauffeurs en wij de bezorgers op straat, zonder werk.

De franchiser wil antwoorden van Sandd en post.nl hoe en wat verder, maar krijgt geen antwoord van ze.
De franchiser hoopt dat er nog een voortzetting gaat zijn, in wat voor vorm dan ook, maar zoals het er nu naar uit ziet heb ik er een hard hoofd in.

Ik heb het geld gelukkig niet nodig, maar anderen wel.
Zelf baal ik vooral, dat ik nu niet meer mijn ronde kan lopen.

Pieter

Is er een mogelijkheid dat Sandd met goed fatsoen het “salaris” een keer op tijd over maakt ! Zo moeilijk is dat niet, het IS ZELFS EEN KEER PER ZEVENDE VAN DE VOLGENDE MAAND OVERGEMAAKT ! Dit is uniek in NL. Proficiat, of kost dat weer rente…….voor die ceo, commerciële effectieve oplichter.

Cor

Triest hoor, werk al 15 jaar voor Sandd. En kan nu gaan solliciteren. Omdat Postnl ons gewoon op straat zet per 1 februari. En dat vind Mona Keizer heel normaal. Haar interreseerd het niks dat wij in de financiële problemen komen door deze overname. Ik ben 60+ en komt nu niet meer aan een baan. En die ontslag vergoeding is ook een aan fluiter. Daar kan je net twee maanden van leven.

Aggie - 1947

Schandalig dat wij zo aan de kant gezet worden, ja Post.Nl weer de postzegels duurder laten maken. Dank je wel minister dat je zoveel mensen op straat zet van Sandd. En Post.nl blij dat ze weer meer post krijgen.
Eigenlijk moeten er bij Post.nl mensen eruit en mensen van Sandd hiervoor aan nemen. Deze mensen hebben ook recht op een baan. Er zijn genoeg mensen die het geld hard nodig hebben maar daar wordt niet naar gekeken. Schandalig vind ik het bureaucratie allemaal.

Eerst Sandd op laten richten voor bedrijven goedkoper post kunnen versturen en jawel hoor Post.Nl wordt gewoon door de overheid gesteund schandalig.
Maar mensen overnemen van Sandd ho maar. En hoeveel mensen zitten hierdoor in de narigheid bedankt minister.

Werkman

Ik werk 7 jaar vastbij Sandd ,2 wijken,heb ook 2 keer een aanbod gekregen van Postnl op dagen dat ik niet kan werken,dus niet aangenomen.Nu krijg ik volgende week een brief die ik moet ondertekenen van Sandd.Mijn vraag nu is moet ik dat ondertekenen,of niet,ivm een eventuele uitkering?

Coen - Mi Amigo Distributie

Werd ik als ZZP-er 10 jaar geleden als eens genaaid door DHL-selekt mail, Netwerk VSP (ook POST.nl) en Interlanden B.V. !! Ja hoor, pak me nu nog maar een keer : adios Sandd, goedendag Post.nl.
Dus wat mag en kan ik nu doen op mijn 56e. Het grote geld heeft weer eens gezegevierd. Mevr. Verhagen / Mevr. Keijzer …. hartelijk dank. Dat het U heeeel slecht mag gaan.

Peter - Sandd

Verwacht niets van de politiek of de bonden. De post is niets meer dan een schaamlap voor hun totaal mislukte privatisering. Ze kunnen Sandd er de schuld van geven, U geven ze niets.

F. C. Verweij

Als je een contract hebt voor 2 dagen per week werken, kan je dat als arbeidskracht niet zomaar omzetten.. Daar moet je met je werkgever over overleggen of dat wel mogelijk is. Maar omgekeerd zullen zij dan stellen dat wij ineens 5 dagen moeten gaan werken? Hoezo kunnen zij ons verplichten. Op straffe van baan verlies? Stel slavendrijvers….
Na 7 jaar 2 dagen per week onder vast contract gewerkt te hebben zie ik niet waarom ik ineens verplicht moet worden om nu 5 dagen te gaan werken. Nu is ineens het verhaal dat je 5 dagen MOET gaan werken, anders moet je bedanken voor de functie. Daar gaat mijn contract dat al 7 jaar loopt.
Hebben ze bij PostNL nog steeds niet bedacht dat parttime functies ook bestaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond