Deel dit artikel
-

Ontwikkelaars mogen aan de slag met betaalde Metro-apps

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag betaalde apps ontwikkelen voor de zogenoemde Metro-omgeving van Windows 8. Microsoft is naar eigen zeggen klaar met de ontwikkeling van Windows 8, dat voor consumenten eind oktober verschijnt.

Op 15 augustus komt de zogenoemde release to market (RTM) versie beschikbaar. Dat is de versie van Windows die geschikt wordt geacht voor verkoop, tenzij er nog fouten in ontdekt worden.

Half augustus krijgen ontwikkelaars ook toegang tot software waarmee ze hun apps in de Windows Store kunnen plaatsen. Die  is vergelijkbaar met de App Store voor iPhone en iPad.

De Metro-omgeving – het startscherm van Windows – is bedoeld voor kleine applicaties die zowel op tablets als desktop pc’s kunnen draaien. Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars een bedrijfsaccount aanmaken, zodat ze betaalde apps kunnen aanbieden. Tot dusverre konden ze alleen gratis apps ontwikkelen.

Er draaien momenteel reeds zestien miljoen prereleases van Windows 8. Bedrijven mogen de definitieve versie van Windows 8 als eerste installeren, en op 26 oktober kunnen consumenten het nieuwe besturingssysteem via internet kopen voor veertig dollar. Zij moeten dan wel beschikken over Windows XP, Windows Vista of Windows 7.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond