Deel dit artikel
-

Opening Apple Store Amsterdam aanstaande

De eerste eigen winkel van Apple in Nederland gaat op 3 maart open. De gemiddelde omzet per medewerker daar is, gemeten naar internationale maatstaven, zo’n vierhonderdduizend euro.

In eerste instantie zou Apple op 18 februari zijn winkel in Amsterdam openen, maar die speculaties bleken ongegrond. Het weblog One More Thing heeft naar eigen zeggen nu betere informatie over de openingsdatum. Dat zou zaterdag 3 maart zijn.

Anders dan gebruikelijk bij winkels zal er sterk de nadruk liggen het bieden van service, niet louter op koude verkoop. Deze strategie werpt internationaal al zijn vruchten af, wanneer wordt gekeken naar de financiële cijfers.

Gemiddeld wordt per medewerker van een Apple Store een omzet van 475.000 dollar per jaar gerealiseerd. De nettowinst per personeelslid in de winkels bedraagt 120.000 dollar. Verder blijkt iedere winkel gemiddeld een miljoen bezoekers per jaar te verwerken, die ieder gemiddeld zo’n vijftig dollar per bezoek besteden.

Apple zegt officieel niets over de openingsdatum, maar lang zal het niet duren. De verbouwing van de winkel aan het Leidseplein, al voorzien van Applelogo’s, bevindt zich in de afrondende fase. Aan de inrichting wordt de laatste hand gelegd.

Het gerucht doet de ronde, dat Apple ook in maart de iPad3 uitbrengt.

Apple investeert momenteel aanzienlijke bedragen in het optuigen van een eigen retailnetwerk. Naast Amsterdam wordt er ook gewerkt aan Europese nieuwe vestigingen, onder meer in: Edinburgh, Leeds, Dublin, Marseille, Parijs, Rome, Turijn, Berlijn, Stockholm, Madrid en Basel. In Aix en Provence zou een architectureel hoogstandje verschijnen: een vrijwel volledig transparante winkel.

Nederland kent twee andere grote Appleretailers: iCentre en Amac, dat onlangs iFactors overnam.

Foto: Brandon Yanofsky (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond