Deel dit artikel
-

OpenTV biedt interactief sport kijken

OpenTV, producent van settopboxen, heeft een applicatie ontwikkeld waarmee op een interactieve manier naar voetbalwedstrijden kan worden gekeken. Kijkers kunnen straks zelf een camerastand of een herhalingsfragment uitkiezen.

De applicatie, die de titel OpenTV Football heeft meegekregen, biedt kijkers verschillende interactieve mogelijkheden. Naast het zelf kunnen uitkiezen van een wedstrijd, komt ook gedetaileerde tekstinformatie aan bod. Daartoe behoren spelstatistieken, achtergrondinformatie van spelers, en nadere gegevens over het stadium en de scheidsrechters. Helemaal nieuw is de mogelijkheid zelf een bepaalde camerahoek te kiezen, of een fragment naar keuze nog eens terug te zien. Wie dat wil kan zelfs het scherm in kleinere "windows" verdelen, elk met een andere camerastand. OpenTV heeft inmiddels een demo online gezet.

Het is niet duidelijk wanneer de applicatie in Nederland zal verschijnen. OpenTV levert in Nederland software voor de settopboxen van kabelaanbieders Casema en Mediakabel. Een woordvoerder laat weten dat deze partijen zelf moeten beslissen of ze OpenTV Football aanschaffen of niet. Het streven is om de software vóór het WK 2002 gereed te hebben.

Eerdere versies van OprenTV Football zijn in andere Europese landen al beschikbaar, waaronder Via Digital in Spanje en Multichoice Hellas in Griekenland. In de VS draait het onder de naam OpenTV Soccer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond