Deel dit artikel
-

Opnieuw initiatief pinnen via DSL

Het MKB kan sinds deze week via een zakelijke breedbandverbinding van KPN (Office DSL) pinfaciliteiten aanbieden. Het is de eerste DSL-oplossing in Nederland die door Interpay gecertificeerd is, het bedrijf dat het elektronische betalingsverkeer regelt.

Er zijn ook andere initiatieven voor pinnen via DSL, zoals Tiscali Pinlinq. Het verschil is dat de Tiscali-betaalmethode niet door Interpay gecertificeerd is.

Hoewel pinbetalingen inmiddels gemeengoed zijn, heeft meer dan vijftig procent van de detailhandel nog geen pinfaciliteiten. Met Office DSL moet dat gaan veranderen, zo belooft KPN. De ondernemer betaalt een vast bedrag per maand voor het pinnen over deze breedbandverbinding naast het bedrag voor de verbinding. KPN biedt Office DSL aan vanaf 19,95 euro per maand.

KPN biedt al sinds 2004 voor de grootzakelijke retailmarkt (bijvoorbeeld winkels en tankstations met meerdere filialen) pinnen via het IP-VPN bedrijfsnetwerk. Daar wordt binnenkort ook nog mobiel pinnen via GPRS toegevoegd, een snellere variant van het reeds bestaande mobiel pinnen via GSM. Klanten die artikelen thuisbezorgd krijgen door pizzakoeriers, meubelzaken en andere leveranciers en dienstverleners, kunnen zo direct betalen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Niet KPN maar Enertel was als eerste met een gecertificeerde Interpay PIN oplossing

Wander Bruijel

Integenstelling tot wat hier staat is KPN niet de eerste aanbieder van dit soort diensten. Tiscali biedt sinds april 2005 een vergelijkbare dienst genoemd Tiscali Pinlinq. Deze dienst is wel gecertificeerd door Interpay. Wander BruijelWoordvoerder Tiscali

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond