Deel dit artikel
-

Oprichter Jack Dorsey nu echt weg bij Twitter

Jack Dorsey, de medeoprichter en voormalig CEO van Twitter, is uit de raad van bestuur van het sociale netwerk gestapt.

In november, ruim voor de overnameplannen van Elon Musk, trad Dorsey al terug als CEO van Twitter en droeg hij de rol over aan Parag Agrawal. Dorsey kondigde destijds aan dat hij tot het einde van zijn termijn, die woensdag afliep, in het bestuur van Twitter zou blijven.

Dorsey was medeoprichter van Twitter in 2006. Hij blijft CEO van Square, het digitale betalingsbedrijf waarvan hij medeoprichter is.

Hoewel de onderhandelingen even zijn gepauzeerd omdat Elon Musk duidelijkheid wil over nepaccounts, is hij nog steeds bezig met de financiering.

Musk wil de overname van Twitter voor een groter deel met eigen middelen te betalen, zo bleek woensdagavond uit een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Musk betaalt 33,5 miljard dollar zelf, aangevuld met leningen. In het oude bod zou hij zelf 27,25 miljard dollar bijdragen.

De hoogte van het bod blijft circa 44 miljard dollar, ofwel 54,20 dollar per aandeel Twitter.

Intussen wordt Musk aangeklaagd door een Twitter-investeerder die vindt dat hij de beurskoers van het bedrijf heeft gemanipuleerd. De investeerder zegt Musk een bod deed zonder zijn toekomstige aankoop goed te bestuderen, de zogenoemde due dilligence.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond