Deel dit artikel
-

Oprichters vertrekken bij Divimove

Eind dit jaar leggen de oprichters van Divimove, onder wie Sebastiaan van Dam, het bijltje erbij neer. Ze dragen de leiding over aan een nieuwe CEO, Tobias Schiwek.

RTL Group, het concern waar het digitale videonetwerk Divimove onder valt, maakte gisteren de aanstaande directiewisseling bekend.

Schiwek is afkomstig van de Duitse videoproducent UFA waar hij de leiding over de digitale tak heeft. UFA is net als Divimove onderdeel van Fremantle. Dat maakt op zijn beurt weer deel uit van RTL Group. De nieuwe CEO voor Divimove komt dus uit de gelederen van RTL en is bekend met de organisatie en plannen.

RTL Group-baas Bert Habets voert een zogeheten multiplatformstrategie. RTL is in die visie geen televisiebedrijf sec meer maar een geheel van videokanalen, online en offline. Onder de tak multiplatform network (MPN) vallen naast Divimove ook het recent aangekochte videonetwerk United Screens uit Scandinavië, Stylehaul uit de VS en BroadbandTV uit Canada.

Zodra het MPN operationeel is, ergens in 2019, rapporteert Tobias Schiwek aan de CEO van de nieuw gevormde groep, Sean Atkins. Hij is ook CEO of StyleHaul.

Een reden voor het vertrek van de drie oprichters geeft RTL niet.

Divimove is een Europees videonetwerk dat de kanalen van grote en opkomende YouTubers exploiteert. In de eerste helft van 2018 genereerde de 900 aangesloten makers 11,5 miljard video. Het is actief in Duitsland, Spanje, Nederland, Italië, Polen en Frankrijk en werd in 2012 opgericht.

De commerciële tak Brandboost is een creatief bureau dat voor adverteerders en merken online videoformats bedenkt en produceert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond