Deel dit artikel
-

Oracle biedt 24 nieuwe clouddiensten aan

Oracle biedt naar eigen zeggen voortaan een compleet pakket aan clouddiensten. Waar Amazon zich richt op infrastructuur en Salesforce op softwarediensten, biedt het Amerikaanse bedrijf 24 nieuwe diensten aan, van opslag tot databeheer.

Een van de 24 diensten Mobile Cloud Service biedt een volledige ontwikkelomgeving voor Android en iOS. Ontwikkelaars kunnen daarin ook API’s voor data-uitwisseling activeren. Gebruikers hoeven niets te installeren.

Oracle zoekt uitbreiding tegenwoordig vooral in de cloud. Omzet uit traditionele softwarelicenties is in het laatste kwartaal sterk gedaald, maar die van de cloud is 29 procent gestegen. Het bedrijf heeft diverse cloudexperts aangenomen, onder wie Shawn Price (SAP) en Peter Magnisson (Google en SnapChat).

Oracle Cloud Platform heeft inmiddels meer dan 1.800 klanten, waarvan er in het laatste kwartaal 1.419 bijkwamen. Australian Finance Group, Avaya en Calix zijn enkele van de klanten en gebruiken onder meer Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud en Database Backup Service.

Deel dit bericht

1 Reacties

Edgar Plasa

Een mooie paymentgateway service in de cloud zou een mooie aanvulling zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond