Derp

Oracle koopt Sun voor 5,6 miljard

Niet IBM maar Oracle wordt de nieuwe eigenaar van Sun Microsystems, bekend van programmeertaal Java, open source database MySQL en besturingssysteem Solaris. Oracle betaalt 7,4 miljard dollar, inclusief de Suns schulden.

Dat maakten beiden bedrijven zojuist bekend voor de opening van de Amerikaanse beurzen. Oracle betaalt 9,50 dollar per Sun-aandeel. Dat vertegenwoordigt een premie van 42 procent bovenop de sluitingskoers van afgelopen vrijdag.

Het aandeel Oracle zakte afgelopen uur met 6 procent.

Met de overname van Sun stort Oracle zich op de hardwaremarkt. Tot op heden was het louter een softwarebedrijf, dat grote databases en boekhoud- en CRM-software als Peoplesoft en Siebel verkocht. Vai de Sun-serverproducten staat Oracle plots in de ring tegenover jarenlange partners als IBM, Dell en HP.

Sun was vorige week een van de sponsors van The Next Webs startup-wedstrijd. Zijn programmeertaal Java wordt veel gebruikt voor webapplicaties en staat geïnstalleerd op de meeste mobiele telefoons ter wereld.

Twee weken geleden ketsten overnamegesprekken tussen IBM en Sun nog af. Sun kon niet instemmen met de voorwaarden van IBM. Wat de status van de gesprekken met Oracle toen was, zal komende tijd moeten blijken. 

Foto: oimax (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug