Deel dit artikel
-

Orange Belgium opent ecovriendelijk datacenter in Antwerpen

Orange Belgium heeft zijn nieuwe datacenter in Hoboken (Antwerpen) in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters geopend. Het datacenter is 1000 m² groot en helpt Orange te voldoen aan de toenemende vraag van zijn klanten naar mobiel internet.

Orange Belgium startte in 2016 met de ontwerpplannen voor het gebouw, in nauw overleg met META Architects en ingenieursbureaus Ingenium en Deerns. De bedoeling was om een energiezuinig datacenter te bouwen dat zou uitmunten in prestaties en duurzaamheid. Engie Fabricom begon met de bouw in mei 2017 en tegen het einde van de zomer van 2018 werd het gebouw opgeleverd.

Het datacenter zal onderdak bieden aan radio-, telecom- en IT-apparatuur en heeft een totale capaciteit van ruim 500 high-density 52units dataracks, die geïnstalleerd zijn op het equivalent van twaalf tennisvelden.

Het ontwerp van het nieuwe datacenter is volgens Orange bijzonder energievriendelijk, met afgesloten warme gangen die gekoeld worden door middel van adiabatische free cooling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond