Deel dit artikel
-

Organisatie Makelaarsland.nl krimpt in

Makelaarsland.nl heeft ontslagvergunningen aangevraagd voor een deel van het personeel. Directeur Jeroen Stoop: “Er is minder werk en ik wil op het juiste moment bezuiningen, niet te laat.”

Hoeveel medewerkers van het 40-koppige team binnenkort hun baan verliezen, wil Stoop niet zeggen. Hij spreekt over een klein deel van het personeelsbestand. De 10 man die Sprout.nl noemt, zijn volgens hem niet correct.

"De branche verkeert in zwaar weer. Dat blijkt ook uit recente cijfers van makelaarsorganisatie NVM. De huizenmarkt loopt terug. Branchegenoten hebben afgelopen maanden al besloten vestigingen te sluiten. Wij moeten, om efficiënt te blijven werken, bezuinigen op de personeelskosten", aldus de directeur en oprichter.

Functies die het eerst geraakt worden door de besparingsmaatregel zijn eerstelijns telefonische support en assistent makelaars. "Er is minder telefoon en er is minder te onderhandelen."

Ondanks de wereldwijde economische tegenwind, en de stroeve huizenmarkt, noemt Stoop de financiële prestaties van Makelaarsland over de afgelopen maanden ‘behorend tot de beste periodes’.

Foto: boliston (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Loek Sassen

Online makelaar of niet de spoeling is dunner en de traditionele zwakke maanden november en december zijn nu helemaal dun. Je woningverkoop nu uitstellen tot het nieuwe jaar is aantrekkelijk. Het kaf wordt nu van het koren gescheiden. De consument zoekt in onzekere tijden het comfortgevoel van een persoonlijke specialist. Zonder te realiseren dat die qua verkoopsnelheid echt niets kan toevoegen, behalve dan wanneer je zeker weet dat die bewuste makelaar veel beter en persoonlijker de bezichtiging doet dan je zelf. Immers bij een snelle en goede verkoop gaat het om slimme online marketing, soms versterkt door traditionele media en daar blijft de huidige makelaar juist sterk achter. Een persoonlijke en betrouwbare eigenaar overtuigt veel meer in een bezichtiging. En dat verschil bewijzen we ook op http://www.huizenpartner.nl met een uitgekiende promotie- en verkoopstrategie. De tijd dat tientallen woningzoekers bij de makelaar geregistreerd stonden is al lang voorbij, dus ook daar geen extra waardecreatie. Overigens betekent 5-10 mensen eruit voor Jeroen niet direct minder business, bij een traditioneel kantoor zou dit een nagenoeg faillissement betekenen.

klaas

de 10 man die sprout noemt is niet correct!iedereen krijgt ontslag. ontslagvergunningen hoeven niet aangevraagd te worden, iedereen heeft een tijdelijk contract.het is over.

Bjorn de Wild

"En dat verschil bewijzen we ook op http://www.huizenpartner.nl met een uitgekiende promotie- en verkoopstrategie." Hahaha, wordt het niet eens tijd voor een makelaar die zich niet opblaast als een kikker, maar eerlijk en realistisch is naar zijn klant?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond