Deel dit artikel
-

Organisatoren MoMo starten bedrijf SPRX Mobile

Vier van de vijf organisatoren van het terugkerende vakevenement Mobile Monday hebben het eigen bureau SPRX Mobile opgericht. Het bedrijf werd vrijdag gepresenteerd tijdens een goedbezochte borrel in de Amsterdamse bar Werck.

SPRX (‘Sparks’) Mobile bestaat uit Raimo van der Klein (strategie), Yuri van Geest (sales), Maarten Lens-FitzGerald (marketing, publishing) en Claire Boonstra, die de algemene zaken behartigt. De vijfde MoMo-organisator Marc Fonteijn treedt niet toe tot het bedrijf, omdat hij werkzaam blijft voor zijn eigen bedrijf 31Volts Service Designers. Van de vier partners stapt Lens-FitzGerald pas in augustus over van zijn huidige werkgever RapidSugar, de rest is al fulltime aan de slag voor het eigen bureau.

Het nieuwe bedrijf positioneert zich als een onafhankelijk bureau voor mobiel internet en mobiele diensten. "Wij helpen bedrijven de stap naar de wereld van mobiel te maken", aldus de website SPRXmobile.com. "Dit doen we door het ontwikkelen van mobiele strategieën en concepten. En met het delen van onze kennis en ervaring via workshops, presentaties, events en mobiele expedities."

De mensen van SPRX Mobile blijven ook de organisatie doen van MobileMonday. "MoMo is een onafhankelijke stichting, die losstaat van ons bedrijf", legt Raimo van der Klein uit. "Uiteraard blijven we ons er wel voor inzetten. MoMo inspireerde ons om samen een bedrijf te beginnen." Volgens Van der Klein onderscheidt SPRX zich van andere mobiele bureaus omdat het alle facetten van mobiel internet en mobiele diensten bestrijkt. "We denken niet vanuit één platform."

Startklanten van SPRX Mobile zijn NOS, Vodafone en LogicaCMG. Ook MobileMonday wordt op de site als klant genoemd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Matthew

Goedzo, dit lijkt me een sterk en enthousiast team.

Steven Kruyswijk

Bravo! Alle goeds voor Da SPaRX. Borrel in Werck was supertof, dank daarvoor! Zie uit naar jullie werk in het geadopteerd helpen krijgen van iets als OpenID als social networking layer die o.a. provider-overstijgend werkt. Ik zie uit naar onze discussies bij MoMo (ook de bom, zeker aanstaande keer met Doc Searls!), onder meer over hoe er een frisse wind kan gaan waaien wat betreft het draaien van een gezonder economisch ecosysteem.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond