Deel dit artikel
-

Originelen van Fokke & Sukke te koop op wiki

Honderden originele tekeningen van Fokke & Sukke zijn komende weken te koop bij de nog jonge website Catawiki.nl/ De site, een combinatie van een handelssite en wiki, is uniek in zijn soort en krijgt als zodanig erkenning van verzamelaars.

Jean-Marc van Tol, tekenaar van Fokke & Sukke, is begonnen zijn hele archief op Catawiki te beschrijven en verkopen. Zijn doel is uiteindelijk de honderden tekeningen die hij voor NRC Handelsblad, NRC Next, De Wereld Draait Door en de Vara Gids maakte in de online catalogus te zetten.

De 35 originelen die er nu staan, zijn te koop voor prijzen variërend van 40 tot 120 euro. “Er zijn er vandaag al enkele tientallen verkocht”, aldus René Schoenmakers van Catawiki.

Van Tol tegen Emerce: “Catawiki wordt alleen gebruikt voor de verkoop van originelen. Onze eigen winkel op www.foksuk.nl doet onze boekjes, en Bol.com”.

Een jaar geleden lanceerde Schoenmakers met zakenpartner Marco Jansen de commerciële wiki om de meest volledige catalogus voor verzamelaars te creëren. Iedereen die dat wil kan teksten en foto’s invoeren en die van anderen bewerken. “Met strips zijn we al de grootste in de Benelux. De catalogus bevat 187.500 items, waarvan er 123.000 te koop zijn. Postzegels is daarna de grootste groep”.

Inmiddels heeft de site zo’n 5.000 geregistreerde gebruikers, onder wie veel fysieke verzamelwinkels. Het gebruik van de site is gratis. Enkel wie een catalogus van zijn eigen verzameling laat drukken, betaalt twee tientjes. Op termijn wil Schoenmakers een commissievergoeding in rekening gaan brengen voor ieder verkocht item.

Deel dit bericht

2 Reacties

jan

al kreeg ik geld toe, crapstrip

Alex

Leuke strip, maar de vraagprijs voor de originelen vind ik drie keer te hoog. De rare blauwgrijsoranje weergaven van de foto's zijn niet om aan te zien. En de verzendkosten van 7,50 zijn absurd voor een tekening waarvoor niet meer dan een postzegel en een stevige envelop nodig is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond