Deel dit artikel
-

Oud-eigenaar koopt WDS terug van Cell Network

Het Zweedse Cell Network heeft de Nederlandse webbouwer WDS verkocht aan de vorige eigenaar van het bedrijf. Reden voor de verkoop is dat Cell Network op kosten wil bezuinigen. De Zweden zeggen dat WDS het afgelopen jaar verlies leed en een negatieve cash-flow heeft. Hoeveel er nu voor het bedrijf is betaald is niet bekend gemaakt.

In oktober vorig jaar nam Cell Network het inmiddels tien jaar oude WDS over. Het bureau had toen alleen een kantoor in Rotterdam, inmiddels is daar een vestiging in Amsterdam bijgekomen. Cell Network betaalde zeven miljoen euro voor WDS en zou daar nog een bedrag in cash en aandelen aan toevoegen. Ton Damen, oprichter en momenteel weer eigenaar van WDS, wil niet zeggen hoeveel de Zweden op de overname en verkoop hebben verloren.

Tijdens de presentatie van de cijfers voor het derde kwartaal maakte Cell Network al bekend dat het zou reorganiseren. Het maakte nu bekend dat het gedurende het huidige kwartaal honderd medewerkers gaat ontslaan en dat het zijn belang in WDS heeft verkocht. Dit zou een besparing opleveren van 60 miljoen kronen per jaar. Cell Network verkoopt het belang in WDS aan Somerville BV, dat eigendom is van Liquid Media BV, dat op zijn beurt weer eigendom is van Ton Damen. Cell Network geeft in een verklaring aan dat het verder geen verplichtingen meer heeft tegenover WDS.

Volgens Damen is er sprake van "een gemeenschappelijke beslissing" om WDS te verkopen aan de voormalige eigenaars. Maar WDS had ook weinig keuze, gezien "de wens van Cell Network om zich op het thuisland te richten". Voor de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam zal er weinig veranderen, zegt Damen. Intern is al wel een reorganisatie doorgevoerd om mensen te herplaatsen binnen de drie nieuwgevormde afdelingen van het bedrijf: ICT, Business Modelling en Communicatie & Design. "Een kleine groep mensen" kreeg geen nieuw contract. Hoeveel dit er zijn, wil Damen niet zeggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond