Deel dit artikel
-

Ouderen niet welkom bij Brits sociaal netwerk

Een Brits online sociaal netwerk heeft de afgelopen weken een ‘flink aantal’ profielen verwijderd van gebruikers die ouder zijn dan 36 jaar. Dit in de hoop het aantal zedendelinquenten die misbruik maken van de site terug te brengen.

"We begrijpen dat slechts om een klein deel van de oudere gebruikers mogelijk een zedendelinquent zijn, maar wij kunnen onmogelijk uitmaken welk deel dat is", verklaarde Faceparty de maatregel om de profielen te verwijderen.

Na gesprekken met de politie heeft de organisatie achter het netwerk besloten dat er geen andere optie overbleef dan het verwijderen van een groot aantal profielen zonder waarschuwing vooraf. Faceparty haast zich te zeggen dat het niet zo is dat mensen worden verwijderd ‘vanwege leeftijdsdiscriminatie’.

"Het is door nieuwe wetgeving verplicht om de oudere gebruikers op de site te controleren aan de hand van een lijst van zedendelinquenten." Omdat deze wetgeving volgens de site is gebaseerd is op het controleren van emailadressen aan de hand van een door de overheid opgestelde lijst, moesten er drastische maatregelen worden genomen. "Faceparty heeft immers nooit gewerkt met gevalideerde emailadressen en kan hier dus eigenlijk niet aan voldoen door het nalopen van emailadressen."

Volgens Out-law.com bestaat de wetgeving waar Faceparty het over heeft niet. Wel is er een wetsontwerp waarin gesproken wordt over zedendelinquenten die zich met hun emailadres moeten laten registreren bij de overheid. Daarin speelt leeftijd echter geen rol.

De originele investeerder, Anarchy Towers, neemt de controle over de site weer terug. "Zij zijn niet verplicht om alle profielen over te nemen", aldus Faceparty in een verklaring. Ook accounts die de afgelopen twee maanden zijn aangemaakt worden aan hun lot over gelaten. "Sommige oudere gebruikers hebben nieuwe accounts aangemaakt waarin ze een jongere leeftijd hebben opgegeven. Omdat het onmogelijk is uit te zoeken welke intenties hierachter zitten, is besloten deze account niet over te nemen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond