Deel dit artikel
-

Overheid wil smartphone ‘Boefproof’ maken

Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) roept Nederlanders op hun mobiele apparaat Boefproof te maken. Ook dertien partijen uit de telecom- en ICT-sector, die zijn aangesloten bij branchevereniging Nederland ICT, maken zich sterk voor deze betere beveiliging.

De partijen hebben woensdag een actieplan ondertekend om diefstal van mobiele apparatuur en misbruik van mobiele data terug te dringen. Het ministerie zet via de landelijke Boefproof campagne in op het breed verspreiden van preventietips via social media, Facebook en abri’s om zo het gebruik van de beveiligingsmogelijkheden extra te stimuleren.

Minder dan een op de vijf Nederlanders heeft zijn smartphone, laptop of tablet zodanig beveiligd dat hij zijn mobiele apparatuur bij diefstal onbruikbaar kan maken. Een substantieel deel van de Nederlanders geeft aan niet te weten hoe je je mobiele apparaat kunt beschermen.

Deelnemende fabrikanten zijn Microsoft Nederland, Samsung Electronics Benelux, Apple, Dell Technologies, HP Netherlands, Sony Mobile Communications en Huawei Technologies (Netherlands). De deelnemende providers zijn KPN, T-Mobile, Ziggo, Simyo, Vodafone Nederland en Tele2.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond