Deel dit artikel
-

Overleven door innovatie

Hoe gaan we met z'n allen de ict-malaise overleven? Voor de organisatoren van de tweede editie van het Nederlandse ict-Kenniscongres is het antwoord duidelijk: innovatie. We moeten slimmer zijn, ict-kennis verder ontwikkelen en vooral die kennis omzetten in nieuwe producten, diensten en concepten.

"Ga netwerken!", riep Ton Risseeuw in één van de sessies over Strategie en Beleid. Hij had het niet over vrijblijvend geborrel, maar doelde op interactie tussen ict-ondernemers en kennisinstellingen. Als geld en brains samenkomen, gaat die curve vanzelf weer omhoog, verzekerde de nog altijd eigenwijze oud-Getronics topman. "Zorg dat er meer commerciële spin-off bedrijvigheid ontstaat vanuit kennisinstellingen", onderwees hoogleraar strategisch management Tom Elfrink.

Andere sessies in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag leerden de bezoeker hoe kennis te onsluiten, praatten deze bij over evolutie in software en over ambient intelligence, dat met software en techniek onze privé-omgeving nog leuker moet maken. "De honderdbaans afrit van de elektronische snelweg aan uw voordeur", volgens de organisatie.

Wie praktische voorbeelden van al die innovatie wilde zien moest naar de hal van het Congres Centrum. Daar toonde Philips zijn 'verfbaar display' waarmee straks beeldschermen rechtstreeks op een muur kunnen worden aangebracht of in kleding geïntegreerd. KPN Valley liet met zijn Mobile-in-Car-Services zien hoe een auto met mobiele datadiensten eruit kan zien. TNO ? dat een complete beursstraat had afgehuurd ? presenteerde zijn Pro-Actieve Agenda waarmee huishoudens digitaal het samenwonen leuker kunnen maken. De voetbalrobots van Philips en de TU Delft maakten tot slot duidelijk dat er nog steeds toekomst is in Nederland voor deze sport.

www.ict-kenniscongres.nl

Deel dit bericht

1 Reacties

Naftalie Hershler

Alle plenaire sessies van het ICT Kenniscongres van 5 september j.l. zijn nu als streaming video beschikbaar. In een samenwerking van Mediamill (TNO en UvA) en Noterik Multimedia zijn de presentaties volledig automatisch geanalyseerd. Hierdoor kan op eenvoudige wijze door de video- en Powerpoint-presentaties worden {genavigeerd; http://www.ict-kenniscongres.nl/asp/page.asp?id=i000605&alias=ict }.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond