Deel dit artikel
-

Overloaded.com start verkoop via Phone House

Bedrijf voor mobiel entertainment Overloaded.com is een samenwerking gestart met Phone House, waarbij via de winkels van de retailer spelletjes van Overloaded verkocht zullen worden. Deze maand begint een pilot, begin volgend jaar zullen in alle Nederlandse vestigingen van Phone House de producten te krijgen zijn.

Overloaded.com ging enkele maanden geleden van start en richt zich op het ontwikkelen en distribueren van mobiel entertainment. Het gaat hierbij met name om Java-games, die geschikt zijn voor zowel mobiele telefoon als Pocket PC. De producten van Overloaded.com worden nu aangeboden via portals en mobiele belbedrijven.

De samenwerking met Phone House betekent de eerste stap naar de winkel. Phone House heeft in Europa in totaal elfhonderd winkels, waarvan 83 in Nederland zijn gevestigd. Deze maand starten Overloaded en Phone House met de verkoop van twintig spellen in de elf grootste winkels in Nederland. Vanaf begin volgend jaar volgt de rest van Nederland en in de tweede helft van volgend jaar liggen volgens planning de producten van Overloaded in alle elfhonderd winkels van Phone House.

De verpakte spelletjes komen in de winkel naast de mobiele telefoons te liggen en kosten drie euro per stuk. Enkele spellen zijn wat duurder, het gaat hierbij om Tien voor Taal en Puzzelsport PocketQuiz. Overloaded heeft ook een applicatie gemaakt om dagelijks het nieuws van onder meer de Volkskrant op de mobiele telefoon te krijgen, deze kost 24,95 euro. Het installeren van het spel gebeurt door een telefoonnummer te bellen en de codes in de verpakking in te toetsen, daarna wordt het spel per SMS gestuurd. Dit dataverkeer komt nog bij de prijs van het spel.

"De samenwerking met Overloaded is belangrijk voor de manier waarop wij ons in de markt willen profileren", zegt Kitty Kwakman, directeur van The Phone House in Nederland. "Phone House biedt klanten meer dan alleen mobiele telefoons en abonnementen. De mobiele telefoon wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te bellen. Consumenten willen meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van entertainment en nieuws."

Phone House is ook een samenwerking gestart met de Nederlandse bedrijven Icemobile en HotSMS, om klanten te attenderen op de portal ClubMMS.com , een portal om MMS-berichten te versturen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond