Deel dit artikel
-

‘Overname PostNL niet zo simpel’

PostNL zegt kennis te hebben genomen van de geruchten over een overnamebod door Royal Mail, maar ‘we herkennen ons hier niet in’. De koers van het aandeel schoot donderdag als gevolg van de geruchten flink omhoog.

Beleggersvereniging VEB trekt uit deze reactie de conclusie dat ‘Moya Greene, de Canadese topvrouw van Royal Mail, nog niet op de koffie is geweest bij PostNL topvrouw Herna Verhagen in Den Haag om een overname of fusie te bespreken.’

Een overname zou bovendien erg lastig worden, denkt de VEB. Weliswaar zou door de overname PostNL in een keer verlost zijn van een gat in de balans van een kleine 600 miljoen euro, en kunnen twee pakketbezorgers hun marktpositie aardig versterken, de vakbonden zullen zich ongetwijfeld sterk maken voor baangaranties. PostNL is de zesde werkgever van Nederland.

De politiek kijkt verder ‘streng mee naar dossiers waar het voormalig staatsbedrijf mee worstelt, zoals de vraag of de zelfstandige pakketbezorgers wel een adequate vergoeding krijgen.’

Saillant gegeven is volgens de VEB dat PostNL eerder dit jaar juist haar Britse dochterbedrijf verkocht omdat het niet kon opboksen tegen het grootste postbedrijf van het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond