Deel dit artikel
-

‘Overname Spinnin’ Records in de maak’

Sony en Warner overwegen om het Nederlandse Spinnin’ Records over te nemen. Het sterk digitaal georiënteerde dancelabel van Eelko van Kooten wordt in ieder geval aangehaald door Music Business Worldwide als overnamekandidaat. Er zouden al enige tijd gesprekken gaande zijn, ook met private financiers.  

‘Een beetje weinig’ reageert Van Kooten, zoon van Willem van Kooten alias Joost den Draayer, op het bedrag van 100 miljoen dollar dat door het magazine wordt genoemd.

Dat grote labels belangstelling hebben voor (buitenlandse) dancelabels is geen geheim. Sony heeft de afgelopen jaren al diverse muzieklabels overgenomen, waaronder Ministry of Sound.

Spinnin’ Records uit Hilversum heeft artiesten als Tiësto, Afrojack, Sander van Doorn en Oliver Heldens onder contract en het YouTube-kanaal telt alleen al 17 miljoen abonnees.

Worden Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Google+ en Soundcloud meegerekend dat komt het aantal volgers op 23 miljoen.

Denis Doeland heeft onlangs nog het digitale vermogen van het label uitgerekend en komt op een bedrag van 55 miljoen euro. Die waardering is gebaseerd op het aantal digitale connecties: relaties tussen fan en Spinnin’, maar ook de relatie van de fans onderling. Doeland ziet Spinnin’ als een sterk virtueel sociaal netwerk.

De ontwrichting op het gebied van communicatie, marketing en verkoop voltrekt zich in de dance-industrie in een razend tempo, constateert Doeland. ‘De always connected realiteit geeft meer dan ooit mogelijkheden om een directe relatie met de (potentiële) achterban te onderhouden. Digitale kanalen vormen nu de meest effectieve, flexibele en schaalbare manier om deze relaties te ontwikkelen. De positie in het digitale ecosysteem bepaalt het succes van een dancelabel.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond