Deel dit artikel
-

Pakketbezorgers demonstreren voor betere werkvoorwaarden

Zojuist heeft een vertegenwoordiging van de pakketbezorgers in Nederland een brief overhandigd aan vice-premier Lodewijk Asscher. Daarin vragen ze om betere arbeidsomstandigheden.

Rond een uur vanmiddag hebben medewerkers van onder meer PostNL, DPD, GLS en DHL een petitie aangeboden waarin ze de minister vragen om meer hulp en bemiddeling. De demonstranten, die nadrukkelijk aangeven niet te staken, willen beter betaald krijgen voor hun werk en vinden dat ze soms te hoge investeringen moeten doen die de postbedrijven ook voor hen zouden kunnen doen.

“Veel zzp-ers zijn wellicht schijnzelfstandigen. Alles moet volgens de regels van de opdrachtgever. Andere klanten zoeken kan niet. Daar houd je geen tijd voor over. Intussen neem je wel de risico’s die horen bij een ondernemer: de lease van een bus bijvoorbeeld. Je bent net een werknemer die alle risico’s van een ondernemer heeft. Zonder ontslagbescherming, verzekering of pensioenopbouw. Daarbij lopen ze 5 jaar het risico om achteraf door de belastingdienst aangeslagen te worden door loonheffingen en dergelijke, de VAR geeft alleen de opdrachtgever zekerheid”, aldus SubcoPartners dat met FNV het initiatief voor de actie nam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond