Deel dit artikel
-

Papieren personeelsbladen overheid gaan online

De personeelsbladen bij de overheid zullen op termijn aan de wilgen gehangen worden. Ze verschijnen in afgezwakte vorm online op het rijksbrede intranet, waar straks alle 13 ministeries op overstappen.

Dat laat Gerry Bron weten, projectmanager rijksportaal, een van de sprekers dinsdag op het tweede en uitverkochte Intranet Congres van Entopic. Hij ging in op het ONS-project, (Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl), waar onder meer het gezamenlijk intranet onder valt waar alle ministeries in de toekomst op aangesloten worden.

Van de departementale losse websites en intranetsites wordt één overheidsportaal gemaakt. Over twee weken gaat de eerste versie live op www.rijksoverheid.nl, waarbij vier ministeries de eerste stap zetten: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Algemene Zaken.

Het achterliggende doel van het centrale intranet is het vergroten van de interdepartementale samenwerking en kennisdeling. Daarnaast moet het intranet een eerste stap zijn naar plaats- en tijdsonafhankelijk samenwerken. Over besparingen die een dergelijk intranet zou opleveren wordt niet gesproken.

Het project is twee jaar geleden opgestart en eind dit jaar moeten alle ministeries over zijn.

In het uiteindelijke intranet wordt rijksbrede en departementale informatie gecombineerd aangeboden. Hierbij kan de gebruiker de eigen homepage, lijkend op iGoogle, tot op bepaalde hoogte zelf aanpassen. In een van de rubrieken komt de informatie terug die nu in de personeelsbladen is te vinden.

Ook komt er een persoonlijke pagina, waarin onder meer sociale netwerken als Twitter geïntegreerd kunnen worden. Een van de hoofdsprekers op het congres, Toby Ward, Canadese e-business en intranet specialist sprak nog over de inzet van sociale media en web 2.0-tools binnen het intranet om voor harde kostenbesparingen te zorgen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Sprenger

De redactie van Emerce heeft als het om Rijksportaal gaat wel de klok horen luiden, maar jammer genoeg niet precies de klepel weten te vinden. Het is juist dat er een Rijksportaal komt. Eind deze wordt het deel ervan dat voor alle rijksambtenaren geldt opgeleverd. De eerste departementen gaan eind mei hun intranet integreren in het Rijksportaal. Dat zijn SZW en BuZa. De andere departementen doen dat, de een na de ander, na de zomermaanden. Er is geen relatie met de personeelsbladen van de afzonderlijke departementen. Enkelen hebben dat al afgeschaft, bij anderen wordt dat overwogen. Dat beslissen de departementen zelf, op hun eigen merites. Het kan zijn dat de oplevering van Rijksportaal daarbij een argument is. Maar dat hoeft niet. Jeroen Sprenger,projectdirecteur Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl

Jannemiek- Redactie Emerce

@Jeroen Het werd dinsdag tijdens het Intranet Congres gezegd door spreker Gerry Bron dat de personeelsbladen zouden verdwijnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond