Deel dit artikel
-

Parler keert mogelijk niet meer terug, permanente ban Trump op Snapchat

Microblogplatform Parler, dat geliefd is onder de aanhangers van scheidend president Donald Trump, komt mogelijk niet meer terug, zo heeft topman John Matze woensdag gezegd.

Het bedrijf is in gesprek met verschillende hostingaanbieders, maar die staan niet te trappelen om het omstreden platform te faciliteren.

Het sociale medium, dat door Amazon offline is gehaald na de bestorming van het Capitool, heeft er woensdag bij de rechter op aangedrongen dat Amazon de webhosting hervat. Amazon noemde in de rechtszaal gisteren zeker honderd voorbeelden van content die niet door de beugel kan.

Parler erkent dat de taal op het platform soms haatdragend is, maar vindt dat die onder de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting valt. Parler had 12 miljoen gebruikers.

Snapchat maakte gisteren bekend dat het account van Donald Trump definitief is verwijderd. Het werd vooral gebruikt voor campagnedoeleinden. Eerder namen Facebook, Twitter Instagram en YouTube al vergaande maatregelen om verdere escalatie te voorkomen.

Overigens wist Trump woensdag toch nog een video op Twitter te plaatsen waarin hij geweld veroordeelt als ‘on-Amerikaans’. De video werd gepost op een Twitterpagina genaamd The White House en werd niet verwijderd.

Voor de vierde keer in de geschiedenis van de VS heeft het Huis van Afgevaardigden woensdag ingestemd met de afzetting van een president.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Hoe verderfelijk deze Amerikaanse cowboys ook onderling praten, het is onacceptabel dat Big Tech hier eigen rechter speelt. Als EU zou ik Big Tech voor dit soort acties zware sancties opleggen, bijvoorbeeld intrekken banklicentie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond