Deel dit artikel
-

Partech sluit nieuw seedfonds van 100 miljoen

De internationaal werkende seedinvesteerder Partech uit Parijs heeft een nieuw fonds gesloten waarmee het honderd miljoen dollar gaat investeren in, wat heet, post-corona technologiestart-ups.

De Fransen maakten het nieuwe fonds vanochtend bekend. Het doel met dit derde fonds is om paweg veertig bedrijven van groeigeld te voorzien in de komende jaren.

Sinds het uitbreken van het coronavirus heeft Partech acht investeringen gedaan, een daarvan het Amsterdamse Kaizo, en zijn deelname bij nog eens twee rondes toegezegd.

Het soort bedrijven dat het internationaal werkende bedrijf zoekt, bevindt zich in de sectoren health, work, commerce, finance, mobility en computing. “‘Remote’ is de nieuwe standaard. Bedrijven die de coronavirus overwinnen zijn degenen die de noodzaak tot snelle digitalisering snappen en die bijpassende producten en diensten creëren.”

Het andere Nederlandse bedrijf in het Franse portfolio is bloemenbezorger Bloomon. In totaal investeerde het met zijn eerdere twee fondsen in 160 bedrijven in 22 landen. In de afgelopen twee jaar was ongeveer een op de drie mede-oprichters van die start-ups een vrouw.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond