Deel dit artikel
-

Patent van Apple voor ‘iGlasses’

Compacte gadgets zijn dan misschien de norm van de dag, een film kijken op het kleine scherm van de iPhone is geen sinecure. De twee patenten die Apple donderdag heeft ingediend maken daar misschien een einde aan.

De patenten van Apple beschrijven verbeteringen in de zogenoemde ‘head-mounted displays’. Er zijn al soortgelijke producten op de markt te vinden, maar deze zijn vaak log en onhandig in gebruik. Apple geeft in de documenten een voorbeeld van optische display met een dikte van 2 millimeter. Het nieuwe product zou niet veel groter zijn dan een paar glazen met een flink montuur.

Het bedrijf claimt een comfortabeler en gebruiksvriendelijker product te kunnen ontwikkelen. Het patent gaat vooral in op gebruik voor externe draagbare apparaten. In het tweede document gaat Apple verder in op de techniek.

Met een MEM laser display hoopt het bedrijf problemen te omzeilen die bekend zijn bij soortgelijke producten die nu al te koop zijn. En dan voornamelijk het gevoel dat de gebruiker krijgt alsof hij in een doos kijkt en het bijbehorende gevoel van misselijkheid.

De nieuwe ‘iGlasses’ zullen overigens niet in de nabije toekomst in de winkel verschijnen. Apple kaart aan dat er ‘momenteel nog wel wat zorgen zijn rondom de veiligheid’ bij het gebruik van MEM lasers.

Deel dit bericht

1 Reactie

ARnd Brugman

iGlasses is wellicht weer een onhandige naam. Of Apple moet even overleggen met de pridicent van i-glasses http://www.vrealities.com/iglassespcsvga.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond