Deel dit artikel
-

Path met ‘kleine profielen’ tegen groot Facebook

Profielensite Path.com stelt zijn eerste medewerker in Europa aan om de dienst hier uit te rollen.

Volgens zijn LinkedInprofiel werkt Shakil Kahn nog als hoofd Speciale Projecten bij Spotify, maar volgens Path zelf is hij net van baan gewisseld. Kahn is de eerste medewerker van Path.com geworden. Dat is een mobiele profielensite waarbij een lid niet meer dan 150 vrienden kan hebben.

Wat de exacte taken zijn die vanuit Londen worden ontplooid, wordt uit het interview met Paths Matt van Horn niet duidelijk. Hij laat wel weten dat Europa als een belangrijke markt wordt gezien.

Path is een vrij jong bedrijf in San Francisco dat een iets andere benadering van social networking kiest dan Facebook en Google Plus. Gebruikers van de mobiele app worden ertoe gedwongen om selectief te zijn wie ze tot hun vrienden rekenen en aan hun contactlijst toevoegen.

Net als op andere profielensites kan een lid van Path tekst, foto’s en video opnemen en delen met vrienden. Die berichten blijven niet per definitie binnen de Pathmuren, want de gebruikers kunnen hun uitingen ook delen met Facebook, Twitter, Foursquare en Tumblr.

Path werkt met elf miljoen dollar groeigeld. Dat komt van een grote groep informals en enkele professionele fondsen, als KPCB en Index Ventures.

Foto: Michael Caven (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond