Deel dit artikel
-

Payleven erkend als betaalinstantie door Engelse autoriteit

De mobiele betaaldienst Payleven krijgt weer een beetje meer legitimiteit in Europa. De Engelse toezichthouder Financial Service Authority geeft het bedrijf het stempel van ‘betaalinstelling’.

Eigenlijk krijgt het bedrijf hiermee het stempel ‘financiële instelling’. Dat geldt behalve in Engeland ook in de rest van Europa. Dit geeft aan de ene kant geloofwaardigheid op de markt, de beoogde doelgroepen in het MKB, en aan de andere kant is het bevestiging van de inspannnig van de Duitse startup.

Behalve het FSA-stempel heeft Payleven ook toegang gekregen tot het mPOS-partnerprogramma van MasterCard. Dat houdt in dat Payleven een van de partijen is die de fysieke retail vanuit MasterCard mag informeren en pitchen over ‘het nieuwe betalen’.

Payleven levert een kastje waarmee winkeliers en ambulante ondernemers via hun telefoon of tablet altijd een kassa bij zich hebben. Het kastje, dat via Bluetooth met telefoon of tablet naar internet gaat, kost bij aanschaf 49 99 euro. Daarna betaalt de gebruiker enkel 2,75 procent per transactie. Hij kan zowel PIN- als creditcardbetalingen aan.

Foto: epsos (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Bart

Inmiddels kost het apparaat €99, -, https://payleven.nl/ :
“Eenmalige aanschaf PIN-reader €99 excl. btw”

Erwin Boogert

Dat is geen kleine prijsverhoging. Dank voor het melden. Ik pas het aan in de tekst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond