Deel dit artikel
-

Prijzenslag dreigt voor mobiele kassa’s

Er lijkt een prijzenslag te ontstaan tussen leveranciers van betaalkaartlezers voor smartphones en tablets. In Duitsland heeft de Zweedse iZettle zijn commissie over betalingen met pincodes verlaagd van 2,7 naar 0,95 procent. Dit vanwege concurrentie van het Britse SumUp, dat een identieke oplossing levert.

Grootverbruikers krijgen verder kortingen, zo vertelde de Duitse baas van iZettle Andreas Barthelmess tegen het persagentschap dpa. Het bedrijf mikte aanvankelijk op kleine handelaren, maar taxibedrijven en cafés gebruiken de leesapparaten in toenemende mate ook. iZettle zou vijftigduizend leesapparaten op de markt hebben gebracht en eind dit jaar komt het aantal op honderdduizend.

Het Nederlandse payleven heeft voor Nederlandse ondernemers deze week de prijs voor de mobiele PIN-lezer met twintig euro verlaagd naar 79 euro. De onderneming verlaagt hiermee naar eigen zeggen de’ drempel voor het accepteren van mobiele pinbetalingen’. Payleven is ook op de Duitse markt actief, met zelfs een hoofdkantoor in Berlijn. De hardware van de onderneming is sinds september te koop in de Duitse webshop van elektronicagigant Media Markt.

Medeoprichter Ernst Moorman van payleven Benelux erkent tegenover Emerce de prijsdruk in de markt, maar ziet het als een gezonde competitie. “We hebben de prijzen van de apparaten ook in andere landen verlaagd, ook in Duitsland.” Payleven rekent daar nog wel een tarief van 2,75 procent per transactie.

De pinoplossing van payleven is eerder dit jaar ook in België, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Polen en Brazilië gelanceerd.

Overigens zou het Amerikaanse Square – vooralsnog niet actief in Europa – volgens onbevestigde berichten een beursgang overwegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond