Deel dit artikel
-

Paypal met ‘slimme widget’ in blogs en profielpagina’s

Paypal publiceert een widget dat zowel de internetkassa áls het assotiment van een winkel integreert. Het betaalbedrijf kan zich derhalve in tientallen miljoenen blog- en profielpagina’s nestelen.

Winkeliers, maar ook particulieren, die iets te koop hebben, kunnen sinds maandag een eigen mini-winkeltje inrichten bij Paypal. De blogger of Facebook-klant maakt een widget, een soort interactieve sticker voor zijn site, waarin hij zijn producten toont en tegelijk een kassa presenteert.

Belangstellenden kunnen op de interactieve sticker klikken om door het assortiment te snuffelen en een eventuele aankoop direct af te rekenen.

Vanwege het virale karakter van widgets, ze zijn immers met een muisklik naar een andere site te kopiëren, hoopt Paypal snel veel (maar vluchtig) bereik te creëren. Met dit systeem neemt het een voorsprong op Google Checkout, de internetkassa van de zoekgigant.

Eind april lanceerde Paypals moederbedrijf eBay al een widget waarmee sitebeheerders hun veilingen gerichter onder de aandacht kunnen brengen, met eBay To Go.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond