Deel dit artikel
-

Peter de Mönnink (CEO Sanoma) eind dit jaar naar Talpa

CEO Peter de Mönnink verlaat eind dit jaar uitgeverij Sanoma om de overstap te maken naar Talpa. Daar is hij al CEO van SBS, de zender die volledig door Talpa is overgenomen.

Dat De Mönnink niet zou blijven was eerder dit jaar al duidelijk. Zijn aanblijven was eerder bedoeld om de overgang tussen Sanoma, Talpa Holding en SBS goed te laten verlopen. Talpa Holding beschikte al over een derde van de SBS-aandelen.

‘In de vier jaar bij Sanoma heb ik met een fantastisch team samengewerkt en gezamenlijk hebben we vele successen weten te behalen in een ongelofelijk dynamische markt,’ laat De Mönnink in een reactie weten.

Peter de Mönnink wordt naast CCO van Talpa Holding CEO van SBS en krijgt de verantwoordelijkheid over het te bouwen Saleshouse, dat de verschillende interne onderdelen van de Groep moet verbinden.

Daarnaast benoemt Talpa Holding Hylke Sprangers als Chief Technology Officer (CTO) en Joost Galjart als Chief Strategy Officer (CSO).

Sprangers was al geruime tijd werkzaam als CTO bij Talpa Media en was daar verantwoordelijk voor de bouw van het Talpa Connect platform en technische innovaties binnen producties en maakt nu de overstap naar de Holding. Galjart was bij Talpa Media verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie en zal deze rol nu voortzetten bij de Holding. Ook Menno Koningsberger, de huidige CEO van Talpa Radio zal deel gaan uitmaken van de Holding directie.

De Mönnink werkte lange tijd voor Reed Business Information voordat hij in 2014 CEO werd van Sanoma Media en SBS. Een opvolger voor De Mönnink is nog niet aangewezen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Xander

Kortom: Talpa heeft NU.nl gekocht maar dat is dan alleen nog niet bekend. Na de mislukte overname van TMG zal dit de volgende prooi worden van John de Mol. Mark my words…

Erwin Boogert

Apart, niet de eerste keer dat ik deze speculatie hoor.

De lijnen staan altijd open voor insiders met kennis van zaken -> erwin et emerce punt ennel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond