Deel dit artikel
-

Na overname SBS zet John de Mol bod op TMG door

John de Mol laat zich, zeker na de overname van SBS, niet van de wijs brengen. Talpa Holding wil op 17 april een biedingsbericht indienen bij de AFM voor een bod op alle aandelen van de Telegraaf Media Groep.

Het doorzetten van het voorgenomen bod door Talpa is volgens het bedrijf zelf ‘mede ingegeven’ door de recente overname van SBS Broadcasting, waardoor Talpa een ‘grote stap dichterbij is in het realiseren van een toonaangevend Nederlands multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online’.

De prijs die Talpa bereid is te bieden is 6,50 euro per aandeel. Daarnaast is de strategie van Talpa gericht op het realiseren van opbrengst synergiën in plaats van kostenbesparingen.

Of Talpa enige kans maakt met het bod is de vraag. De Mol heeft iets meer dan 28 procent van de aandelen, dat is onvoldoende voor een vetorecht waarmee hij de voorgenomen overname van TMG door het Belgische Mediahuis (eigenaar van NRC Handelsblad) zou kunnen blokkeren.

Maandag werd bekend dat Sanoma haar belang van 67 procent in SBS Broadcasting (SBS) overweegt te verkopen aan Talpa Holding (Talpa) voor 237 miljoen euro.

Met TMG, diverse radiostations en SBS wordt De Mol een wel zeer dominante partij op de Nederlandse mediamarkt. Het is onduidelijk of toezichthouder AFM zo’n machtsblok wil accepteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond