Deel dit artikel
-

Philips lanceert nieuwe OLED en LCD televisies

TP Vision, merkhouder van Philips, heeft deze week in Amsterdam zijn nieuwste Philips televisies voor 2019 aangekondigd. Naast twee nieuwe OLED-modellen zijn er diverse nieuwe LCD LED tv’s, waaronder de 8804-serie met Bowers & Wilkins soundbar en The One, een betaalbaar toestel met goed beeld en een strak design.

De Bowers & Wilkins soundbar is een primeur voor wat betreft de LCD televisies. Vorig jaar was hij voor het eerst aanwezig in de veel duurdere OLED903-serie.

Alle nieuwe modellen beschikken over de nieuwe, sterk verbeterde P5-processor. Die presteert 20 procent beter pdan zijn voorganger. Ook worden alle belangrijke HDR-standaarden ondersteund, zoals HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Vision te ondersteunen.

Vanaf de 7000-serie wordt Android TV (Android Pie) gebruikt als smart tv-platform, inclusief Google Assistant en ondersteuning voor Amazon Alexa. De lagere series worden geleverd met het door Philips zelf ontwikkelde Saphi-platform, met alleen ondersteuning voor Amazon Alexa in de PUS6814-serie. De tv’s zijn voorzien van HDMI 2.0b-poorten.

Opvallend is dat Philips voor het eerst een toestel lanceert met een eigen merknaam The One (eigenlijk de PUS7304). Die komt met 4K LCD-scherm, eigen Philips-geluid, ondersteuning voor de nieuwste standaarden (Dolby Vision, Dolby Atmos en HDR10+) en Android TV met spraakbediening. Het toestel zal voor minder dan 900 euro worden verkocht.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Kom ook eens met een OLED monitor: oftewel een TV ontdaan van alle rommel. Het smart deel wil ik graag zelf regelen.

hans

ben het eens met wat Bert schreef op 25 januari j.l.

grtjs DOB

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond