Deel dit artikel
-

Philips neemt handheld uit productie

Nino, de handheldcomputer van Philips, verdwijnt van de markt als gevolg van teleurstellende verkoopresultaten. Vooral softwareleverancier Microsoft zal door het bericht onaangenaam verrast zijn. Het raakt daardoor verder achterop bij concurrent Palm.

'Overschatting van de markt,' liet een woordvoerder van Philips op <a href="http://news.cnet.com/news/0-1006-200-809664.html?tag=st.ne.1006.thed.1006-200-809664wetenalsredenommetdeproductievandeNinotestoppen.Eenscherpeprijsdalinginaugustusleekaleennoodsprongtezijnomhetapparaatalsnogteslijten.Kennelijkhielpdatniet.

Metmarktaandeelvanhoogstens4,4%neemtPhilipsmetdeNinoeenvijfdeplaatsinvandemeestverkochtehandhelds.OnbedreigdbovenaanstaatPalmmeteenaandeelvan40%.PalmdraaitalsenigehardwareproducentnietopWindowsCE,hetsoftwareprogrammavanMicrosoftwaarvanbehalvePhilipsookHewlett-Packard,CompaqenCasiovanWindowsCEgebruikmaken.

WeliswaarheeftMicrosofteenflinkdeelvandemarktinhanden,maarhetaandeelstaatonderdruk.OokHewlett-Packard,CompaqenCasiozagenzichgedwongenhunprijzenteverlagen.WaardeopWindowsCEdraaiendehandheldszijnuitgerustmetkleurenmonitors,ishetschermvanPalmmonochroom.MogelijkishetprijsverschiloorzaakvandetegenvallendeverkoopresultatenvanhandheldsmeteenMicrosoftinterieur.MaardaarnaastzouWindowsCEvolgensspecialistenniethelemaalaandeeisenvoldoen.Zozouhetbesturingssysteemmoeilijkmetandereapparatencommuniceren-eenprobleemdatMicrosoftmomenteelprobeertteverhelpen.

TegendezeachtergrondishetnieuwsdatPhilipsdeNinouitproductieneemtvoorMicrosofteenpijnlijkbericht.HetaandeelvanMicrosoftstaatonderdruk,terwijlPalm,zoalswelwordtgezegd,alleenzichzelfalsconcurrentheeft.

Bron:
{CNET” target=”_blank” class=”news-text”>CNET

Deel dit bericht

2 Reacties

R. Hoogland

nederland & nino Het trieste bericht met betrekking tot de Nino verbaast mij eigenlijk weer niet. Begin januari 1999 kocht ik in Amerika een Nederlands product dat er in diverse vergelijkingstests erg goed uitkwam. Met name de synchronisatie, windows CE, processorsnelheid en het infrarood oog waren voor mij redenen om hem aan te schaffen. Daarnaast had ik, juist in Amerika dat Nederland gevoel te pakken en plaatste daarmee de nino nummer 1 op mijn verlanglijst. Met alle lees ervaring over bijvoorbeeld V2000 systemen, de PHILIPS pc markt ervaringen etc dacht ik, dit pakken ze goed aan volgens mij. Helaas, volgens mij dienen er weer een aantal snelle marketing jongens op te hoepelen! Ze maken eindelijk de things better! Nu nog beter en agressievere marketing. Het lot van mijn nino zal een plek in de home automation zijn ben ik bang. Erg jammer en Erg slecht! met vriendelijke groet Roy Hoogland(een teleurgestelde nino bezitter) 

Bill Gates

Heerlijk artikel, maar: -citaat- "Met marktaandeel van hoogstens 4,4% neemt Philips met de Nino een vijfde plaats in van de meest verkochte handhelds". Da's knap, zover ik weet valt de Nino in de categorie palmtops (de eerder uit de handel gehaalde Velo was een handheld). Tja, Philips is nooit echt goed geweest in het positioneren van haar produkten. -citaat 2- "Palm draait als enige hardwareproducent niet op Windows CE, het softwareprogramma van Microsoft waarvan behalve Philips ook Hewlett-Packard, Compaq en Casio van Windows CE gebruikmaken" Hmmm… is Psion ook al uit de handel genomen? En wat geeft Philips nog meer als reden, naast tegenvallende verkoopresultaten? "De functionaliteit van onze opgeheven CE lijn zal grotendeels terug te vinden zijn in onze nieuwe lijn GSM's". Gaan ze het WEER proberen? Zoals u bij Dinky Toys heeft kunnen zien wordt goed speelgoed na verloop van tijd meer geld waard, mits u de verpakking heeft bewaard. Ik zal mijn Nino 312 dus netjes opbergen, in de doos. Wellicht dat ik 'm over 20 jaar via eBay met enorme winst kan verpatsen. Ideetje voor Philips? Groet, Bill

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond