Deel dit artikel
-

Philips stopt Android in al zijn nieuwe televisies

Philips (TP Vision) gaat Android Lollipop in nagenoeg al zijn nieuwe televisies voeren, ook de instapmodellen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend op een internationale persconferentie in Barcelona. Volgens TP Vision wordt smart-tv steeds sneller door consumenten omarmd, waardoor men op alle toestellen dezelfde gebruikerservaring wil bieden.

Twee derde van de modellen voor 2015 wordt voorzien van Android, te beginnen bij de 5500 serie. Alle zogenoemde UHD-modellen worden aangestuurd door het besturingssysteem van Google, net als de Full HD-tv’s uit de 6500-serie.

“We zien een adoptie van smart-tv bij alle leeftijden, niet alleen jongeren”,zegt Albert Molmberg, hoofd Smart TV bij TP Vision. Tachtig procent van de respondenten maakt gebruik van Smart TV-functies.

De populariteit is grotendeels te danken aan typische tv-apps, zoals die voor Netflix en YouTube. Molmberg: “We zien een enorm groei van het gebruik van deze apps. Uitzending Gemist wordt bijvoorbeeld minimaal eens per week op onze toestellen gebruikt.”

Andere apps zoals Facebook worden ook geraadpleegd, maar minder frequent. “Consumenten zoeken een tv-ervaring, Facebook leent zich meer voor smartphone- en tabletgebruik.”

Philips heeft vooral voor Android gekozen vanwege games, die in ruime mate worden aangeboden via Google Play Store. Om die games te kunnen spelen is het geheugen van nieuwe toestellen Android uitgebreid naar maximaal 16 GB. De adoptie van games moet nog worden onderzocht. “Dat gaan we de komende tijd doen”, zegt Molmberg. TP Vision heeft een intieverklaring getekend met producenten EA en Gameloft om games specifiek voor Smart TV-toestellen van Philips te ontwikkelen.

TP Vision denkt ook dat de tv gebruikt zal worden voor de Smart Home. Met partners worden demo’s ontwikkeld, zoals de integratie van de Nest Thermostaat.

Deel dit bericht

1 Reactie

DeKelt

We hebben sinds eind 2014 een SMART TV van Philips (curved variant). Een ding is duidelijk: Philips heeft de techniek duidelijk niet onder de knie en dan vind ik het verbazingwekkend dat ze nu al alle TV’s hiermee gaan uitrusten, terwijl het rammelt aan alle kanten. Het is enorm traag, veel fouten en regelmatig (bijna dagelijks!) vastlopen van de TV. Een klein voorbeeldje: het duurt na het aanzetten van de TV pas na een minuut of 3 van zender wisselen. Voor die tijd reageert de TV niet of doet andere dingen dan waar je op hebt geklikt. Het regent klachten op internet met allemaal vergelijkbare problemen, maar volgens de servicedienst van Philips valt het allemaal mee. Yeah right…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond