Deel dit artikel
-

Philips tekent contracten voor internet-radio

Philips heeft met Radio Free Virgin, Musicmatch, Mp3.com en iM Networks overeenkomsten getekend voor het gebruik van 'audio streams' voor de Streamium MC-i 200. De MC-i 200 is een hifi-apparaat dat via DSL in zeer goede kwaliteit streaming audio op internet kan weergeven. Philips demonstreerde het apparaat afgelopen week tijdens een persbijeenkomst bij Malaga in Spanje.

Het gaat om bestaande radiostations die behalve muziek ook reclame uitzenden. Samen met Musicmatch heeft Philips tevens een premium kanaal ontwikkeld waarop de gebruiker zich kan abonneren. Hij kan dan verzoeknummers selecteren zonder reclameboodschappen. Nieuw is tevens dat Philips een website heeft ingericht waar consumenten meer informatie kunnen krijgen over de muziek die wordt gedraaid. Ook kunnen op de site audio cd's besteld worden.

Over prijzen en beschikbaarheid zijn nog geen mededelingen gedaan. Philips heeft al eerder een Internet-radio op de markt gebracht, maar die werd hoofdzakelijk in de Verenigde Staten verkocht omdat daar meer breedband internetaansluitingen zijn.

In Spanje toonde Philips ook een eerste LCD-monitor die draadloos via het Wifi protocol kan communiceren met de pc. Het LCD-scherm fungeert als het ware als een notebook, maar dan met (ingebouwd) virtueel toetsenbord. Het apparaat is ontwikkeld volgens de Mira specificaties van Microsoft. Philips is een van de eerste bedrijven die zo'n scherm op de markt brengen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pastoor Michel Hagen

Na de perikelen rond de kerktelefoon en kerkradio, zou een betaalbaar alternatief voor hen die nog geen kerkradio via een kabelaansluiting kunnen krijgen, welkom zijn. Nog mooier zou natuurlijk een plug-and-play unit zijn die audio en video op de TV levert, zodat de zieken hun kerkdienst, vanuit de plaatselijke gemeenschap ook op de TV kunnen volgen. Probleem zal echter zijn dat deze markt niet groot is en de ontwikkelkosten niet snel worden terugverdiend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond