Deel dit artikel
-

Philips-partner OnLive trekt stekker uit gamedienst

Streaming gamedienst OnLive, die werd aangeboden op alle Smart TV’s van TPVision (Philips), stopt op 30 april als gevolg van een flinke schuldenlast. Sony neemt de intellectuele eigendommen over.

TPVision (Philips) lanceerde een samenwerking met OnLive op de elektronicabeurs IFA in Berlijn in september 2014. In november werd de dienst breder beschikbaar gemaakt in de Benelux. Het OnLive PlayPack-abonnement van 7,95 euro per maand omvatte een bibliotheek van ruim 250 games op vrijwel ieder apparaat met internet konden worden gespeeld. De games werden in zeer goede kwaliteit (720p, 30 beelden per seconde) aangeboden.

OnLive werd in 2007 opgericht door entrepreneur Steve Perlman. Die kreeg echter niet alle game ontwikkelaars aan boord. Zo begon Electronic Arts zijn eigen dienst EA Access.

Ondanks een forse investering door HTC van 1,8 miljard en geld van British Telecom redde OnLive het in 2012 ook al niet en werd de dienst failliet verklaard. Lauder Partners nam het bedrijf toen over voor een doorstart. Het bedrijf had recentelijk 200 werknemers. Het aantal gebruikers is nooit bekend gemaakt.

Sony heeft al een eigen streaming gamedienst Gaikai. Die werd in 2013 voor 380 miljoen dollar overgenomen en geïntegreerd in PlayStation Now. Daardoor kunnen gebruikers van PlayStation 4 ook oudere PlayStation games als God of War: Ascension spelen. Het ziet er echter niet naar uit dat Sony OnLive nieuw leven inblaast.

Gebruikers die zich recentelijk nog bij OnLive hebben aangemeld, krijgen hun abonnementsgeld terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond