Deel dit artikel
-

Picnic (ver)bouwt drie dc’s in Berlijn, Hamburg en Frankfurt volgen

Online super Picnic gaat fors uitbreiden in Duitsland. Het bedrijf dient volgens Lebensmittelzeitung de bouwaanvraag in voor zijn eerste logistieke centrum aan de rand van de Duitse hoofdstad. Uiteindelijk komen er zelfs drie distributiecentra.

Ludwigsfelde in het zuiden van Berlijn wordt het hoofdkwartier van Picnic in de federale hoofdstad, niet ver van het kantoor van Lidl Digital.

De vergunningsaanvraag voor de verbouwing van het pand met 32.000 vierkante meter moet de komende dagen worden ingediend. Het gaat om een bestaand pand van sportartikelenverkoper Decathlon, die bevestigt dat de locatie ‘permanent zal worden verhuurd’.

In eerste instantie wil Picnic zonder veel automatisering zo’n 10.000 vierkante meter in Ludwigsfelde in gebruik nemen. Daarna wordt de capaciteit uitgebreid. In 2023 moet in het westen van de stad een tweede, geautomatiseerd logistiek centrum met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter gereed zijn. Ook hiervoor zijn de voorbereidingen al ver gevorderd. Een derde logistiek centrum is gepland voor het noordoosten van de stad.

Al in maart 2023 moeten de eerste Picnic voertuigen naar de Berlijnse klanten rijden.

In Duitsland is Picnic op dit moment alleen actief in Roergebied, wat overigens al goed is voor een omzet van 300 miljoen euro in het lopende jaar.

Ook daar wordt gebouwd. Ook in West Duitsland gaat de uitbreiding verder. Logistiek bedrijf TGW gaat zomer 2024 een hooggeautomatiseerd fulfillment center (foto onder) voor Picnic bouwen in Oberhausen. TGW bouwde ook het fulfillment center in Utrecht.

De Duitse activiteiten zijn er gekomen dankzij Dirk Neuhaus, directeur van Edeka-Rhein-Ruhr. Edeka fungeert ook als inkoopcentrale.

De contractuele voorwaarden voor uitbreiding zijn vorig jaar al vastgelegd. Met de komst van Picnic naar Bielefeld eind juni is Picnic doorgedrongen tot in het grensgebied met de regio Minden-Hannover. Na Berlijn staan Hamburg en Frankfurt op de agenda.

Tegelijkertijd mikt het Nederlandse retailbedrijf ook op een lancering in Parijs. Ook worden Polen en Italië als markten onderzocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond