Deel dit artikel
-

Picnic volgende week uit de startblokken

Picnic, naar eigen zeggen de eerste supermarkt van Nederland zonder winkels, gaat 30 september officieel van start in Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius verricht de officiële opening van Picnic samen met Maurits van Oranje, actief promotor van het elektrisch rijden.

De introductie van Picnic is de afgelopen drie jaar in alle stilte voorbereid door een team van dertig retail-, innovatie- en internetspecialisten.

Het team werkte onder de codenaam Sprinter aan onder meer de ontwikkeling van de app, de ontwikkeling van het elektrische voertuig voor de bezorging, het samenstellen van het assortiment en het opzetten van het logistieke systeem, inclusief het eerste distributiecentrum in Nijkerk en de eerste hub in Amersfoort.

Picnic ziet grote potentie: jaarlijks zetten supermarkten in Nederland zo’n 35 miljard euro om. Vorig jaar verdienden supermarkten slechts 1,5 procent van hun omzet online.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

Ben erg benieuwd. Lijkt alsof de food ecommerce momenteel aan het exploderen is; vraag is hoe lang dit allemaal goed blijft draaien en of er genoeg ruimte is voor dergelijke spelers (zijn er inmiddels aardig wat).

Online Marketing vacatures

Niet onbelangrijk: Picnic biedt gratis bezorging van de boodschappen aan en een laagsteprijsgarantie..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond