Deel dit artikel
-

Pinterest breidt koopknop uit

Pinterest breidt zijn koopknop Buyable Pins uit naar diverse e-commerce platforms als Bigcommerce, Magento en IBM Commerce. Bezoekers kunnen artikelen die zij op Pinterest zien meteen aanschaffen.

Op dit moment zijn er al 60 miljoen Buyable Pins op Pinterest. Dat lijkt veel, maar stelt vergeleken met de 50 miljard pins weinig voor.

Wel neemt de belangstelling van grote adverteerders toe, onder meer van Wayfair en Bloomingdales. Naast Magento en Bigcommerce zijn er ook koppelingen met duizenden Shopify winkels.

Volgens Pinterest zelf is 93 procent van de bezoekers van plan om via het platform te kopen. 87 procent heeft al iets gekocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Bierman

Die 60 miljoen Buyable Pins zijn er inderdaad veel omdat deze feature pas sinds juni dit jaar is geïntroduceerd.Daar komt bij dat én de Buyable Pins alleen nog maar beschikbaar zijn op de Iphone en Ipad, én nog niet op het Android platform. Dit zal hoogst waarschijnlijk in Q4 dit jaar plaats vinden.

Voor de volledigheid:

Wayfair,Bloomingdales zijn geen adverteerders maar retailers, toch een significant verschil. En Pinterest heeft eind vorige week inderdaad drie leading ecommerce platformen, Bigcommerce,Magento en IBM Commerce gekoppeld met hen API.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond