-

Pinterest vijf jaar oud: dit is wat je moet weten

Sociaal netwerk Pinterest is vijf jaar oud en zal later dit jaar ook met een marketing- en verkoopkantoor in Amsterdam neerstrijken. Pinterest? Was dat niet de Libelle onder de sociale netwerken? Niet meer, steeds meer mannen ontdekken het platform. En zo zijn er meer weetjes die het vermelden waard zijn.

Wie gebruiken Pinterest?

Pinterest telde 79,3 miljoen unieke bezoekers in februari, 47 procent meer dan een jaar geleden, volgens comScore. Het grootste deel is nog steeds vrouwen, maar mannen lijkt het netwerk ook te ontdekken. Het aantal mannelijke bezoekers groeide de afgelopen tijd met 62 procent, het aantal vrouwen met 42 procent. Zo ziet Pinterest zich ook het liefst: het is nooit specifiek bedoeld geweest voor vrouwen.

Waarvoor komen mannen?

Eigenlijk vooral voor informatie over doe-het-zelf klussen, maar reizen heeft ook hun interesse, mede nadat eind 2013 Place Pins werden geïntroduceerd. Of hoe je moet overleven in het geval van een heuse apocalyps.

Cijfers? Cijfers!

Er staan 50 miljard berichten of pins op Pinterest en er zijn 1 miljard pagina’s. Het bedrijf heeft zes internationale kantoren, onder meer in Duitsland en Frankrijk. Al zo’n veertig procent van de gebruikers komt namelijk van buiten de VS. Twee derde van de content is door merken aangeleverd, vergelijkbaar met 50 miljard pagina’s op ouderwets papier. Het bedrijf heeft in totaal 367 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 11 miljard.

Een nieuwe manier van zoeken en kopen

Pinterest werkt, zeggen experts, omdat je er nieuwe producten kunt ontdekken. Dat werkt beter dan bij Google en andere zoekmachines. Veel mensen gaan nu naar Pinterest als je een trouwerij of diner willen plannen. Pinterest oprichter Evan Sharp noemt dit ‘zoeken zonder typen’.

Pinterest: veel vrouwen

Niet verwonderlijk werken er veel vrouwen bij Pinterest, zo’n veertig procent. Apple heeft twintig procent vrouwen en bij Google en Twitter ligt dat zo rond de dertig procent. Pinterest doet het daarmee beter dan menig bedrijf in Silicon Valley.

Happy-5th-Birthday-Pinterest

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond