Deel dit artikel
-

Pinterest-aandelen kelderen 12 procent op omzetverlies en zwakke prognose

Het aandeel Pinterest daalde gisteren 12 procent nadat het prikbord een lager dan verwachte omzet rapporteerde en een zwakke prognose voor het eerste kwartaal.

De omzet in het vierde kwartaal groeide met 4 procent op jaarbasis tot 877 miljoen, terwijl de totale omzet voor 2022 met 9 procent op tot 2,8 miljard.

Pinterest boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 17 miljoen dollar, maar boekte over heel 2022 een nettoverlies van 96 miljoen dollar.

Wel steeg het aantal maandelijks actieve gebruikers met 4 procent jaar-op-jaar tot 450 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker, of ARPU, voor de regio VS en Canada steeg in het vierde kwartaal met 6 procent tot 7,60 dollar ten opzichte van een jaar geleden.

Het bedrijf meldde verder dat zijn chief financial officer en hoofd bedrijfsvoering Todd Morgenfeld het bedrijf op 1 juli 2023 zal verlaten.

Pinterest ontsloeg recentelijk ongeveer 150 mensen nadat het in december ook al banen schrapte, aldus Bloomberg. Het gaat om minder dan vijf procent van het personeelsbestand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond