Deel dit artikel
-

Plannen Media Park ‘megalomaan en irreëel’

De plannen van Mediawethouder Wimar Jaeger van Hilversum om met een consortium het Media Park over te nemen en te vernieuwen is als ‘megalomaan en irreëel’ terzijde geschoven door de politieke partij Hart voor Hilversum. Ook de lokale SP heeft zijn vraagtekens.

Jaeger vertelde een dezer dagen in het programma MediaMatters op New Business Radio dat hij het Media Park een ‘campus’ wil maken naar het voorbeeld van de High Tech Campus in Eindhoven. Het bureau UNStudio van architect Ben van Berkel werkt een schets uit van de stedelijke ontwikkeling op en rond het Media Park. Ook wordt onderzoek uitgevoerd naar succesvolle campussen zoals die in Eindhoven en Aarhus in Denemarken.

De nieuwe media moeten beter gefaciliteerd worden, net als talentontwikkeling. “De urgentie van de transformatie wordt niet altijd gevoeld”, zegt Jaeger.

Maar volgens SP-fractie­leider Bianca Verweij trekt de Mediawethouder een veel te grote broek aan. De plannen zouden als een voldongen feit zijn gepresenteerd. Jaeger bestrijdt dat: ‘Het staat in de media­visie, als indicator bij de begroting.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond