Deel dit artikel
-

Plantronics in Emmen sluit onder geheimhouding de deuren

De vestiging van Plantronics in Emmen heeft met onmiddellijke ingang de deuren gesloten. De werkzaamheden worden overgeplaatst naar China.

Het personeel, zo’n negentien FTE, heeft een doos om hun persoonlijke spullen in te pakken meegekregen. Ook moesten ze een contract ondertekenen waarin staat dat het nieuws niet naar buiten gebracht mag worden en dat er niet met de media gepraat mag worden, meldt RTV Drenthe.

Het Amerikaanse bedrijf maakt draadloze headsets. De vestiging in Emmen heette vroeger Tonalite en was ooit voortgekomen uit Ericsson. Het team had jarenlange ervaring in het ontwikkelen van draadloze producten.

In 2012 werd Tonalite overgenomen door Plantronics. De gemeente was daar destijds zeer over te spreken: ‘Plantronics en Tonalite hebben ons laten weten zich te blijven inzetten op behoud van deze hoogwaardige werkgelegenheid en uitbreiding van de activiteiten. De aanwezigheid van technisch hooggeschoolde banen is goed voor de diversiteit in de werkgelegenheid in onze gemeente’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond