Deel dit artikel
-

Playbuzz winnaar Emerce Top 10 European Startups

Tijdens Emerce eDay is zojuist bekendgemaakt dat het Israëlische Playbuzz is uitgeroepen tot winnaar van EMERCE Top 10 European Startups 2015. “Wij zijn de YouTube voor playfull content”, aldus medeoprichter en CEO Shaul Olmert.

De Israëlische startup trekt twee jaar na lancering van de site negentig miljoen unieke bezoekers per maand met het maken en delen van polls, toplijstjes tot trivia-quizjes. En is een van de meest gedeelde websites op Facebook.

Nummer twee is het Engelse Made.com, gestart in 2010. De online speler op het gebied van designmeubels en -accessoires zit flink in de lift met een omzetgroei van 63% en een recente funding van ruim tachtig miljoen dollar. “Onze focus blijft hierbij op Europa liggen, de grootste markt in ons segment”, aldus Ning Li, oprichter en CEO.

Elastic, de in 2012 opgerichte Nederlandse startup die open source oplossingen biedt voor het analyseren van grote hoeveelheden (big) data, is verkozen tot de nummer drie.

De top tien bestaat uit:

  1. Playbuzz (2012, Israël, online quizzen)
  2. Made.com (2010, United Kingdom, meubelwinkel)
  3. Elastic (2012, Nederland, zoeksoftware)
  4. Happn (2014, Frankrijk, dating)
  5. Blacklane (2011, Duitsland, vervoer)
  6. Fitness22 (Israël, 2011, sport-apps)
  7. Funding Circle (2009, United Kingdom, leningen marktplaats)
  8. Brainly (2009, Polen, educatie)
  9. Lyst (2010, United Kingdom, fashionmarktplaats)
  10. Kano (2013, United Kingdom, coding hardware)

De toplijst is voor het vierde jaar samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. Criteria zijn: de startup moet hun hoofdkantoor c.q. -activiteiten in Europa hebben, met minimaal zo’n 2 miljoen euro omzet en mogen maximaal 6 jaar oud zijn.

De lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben; hoe hoger op de lijst des te groter de potentie is. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de toplijst hebben gestaan. Dit om te voorkomen dat er jaarlijks een lijst met nagenoeg dezelfde namen uitrolt.

De Emerce Top 10 European Startups is een terugkerende award en wordt volgend jaar wederom op Emerce eDay uitgereikt.

*In het novembernummer van Emerce magazine staat een uitgebreid interview met de nummers 1 en 2 (#144)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jorn

Sinds wanneer ligt Israel in Europa?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond