Deel dit artikel
-

De PlayStation is nog niet dood

Terwijl games steeds vaker online dan wel mobiel worden gespeeld, kondigde Sony Nederland vandaag de volgende versie van PlayStation 3 aan. Die is iets kleiner en lichter dan het oermodel.

De nieuwe PS3, die eind deze maand in de winkels ligt, krijgt de beschikking over een harde schijf van 500 GB en gaat 299 euro kosten. In oktober verschijnt er dan nog een ander model met iets meer werkgeheugen voor 229 euro, allebei in het zwart.

De dunnere en lichtere PlayStation, die nu even groot is als een laptop, werd vrijdag al getoond om de Tokyo Game Show.

Sony hoopt met deze producten nog een graantje mee te pikken van de kerstverkopen. Tegelijk wordt ook de PlayStation Portable (PSP) in prijs verlaagd.

Het bedrijf lijkt zich voor de toekomst echter te willen concentreren op de PlayStation Vita, gelet op de toenemende trend om entertainment vanuit de cloud aan te bieden. De Vita (met aanraakscherm) loopt echter niet goed, en Sony heeft zijn verkoopprognoses al flink moeten bijstellen.

De originele PlayStation wordt echter nog niet afgeschreven. Volgens Sony is de vraag naar het product nog steeds groot. Naar verluidt moet volgend jaar PlayStation 4 verschijnen, maar zeker is dat allerminst.

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeremy Timessen

Is de PS3 ooit dood verklaard dan? Beste graphics at the moment.

Jeroen B

Gamen op groot scherm blijft het beste!

DeFix

@Jeremy Timessen
Niet dood verklaard, maar de graphics kunnen toch echt niet op tegen de PC’s van tegenwoordig.

Gee

Gamen op een PC is zo 1985…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond