Deel dit artikel
-

Podcasts regionale omroepen beschikbaar via NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zet een selectie van podcasts van de regionele publieke omroepen door naar de landelijke sites en apps Radio 1 en Luister-app.

In eerste instantie gaat het om tien podcasts. Vrijwel elke regionale omroeporganisatie levert één podcast aan. De onderwerpen variëren van voetbal in de Rijnmond-regio en kerkasiel in Friesland tot coronastrijders in Noord-Holland en een opmerkelijk stergeval in een zorginstelling in Gelderland.

De geselecteerde podcasts hebben een herkenbaar regionaal karakter en spreken tegelijkertijd een breed publiek aan.

Jurre Bosman, directeur audio NPO, licht toe: “De regionale omroepen maken podcasts die voor de rest van Nederland interessant zijn en vormen een mooie aanvulling op het aanbod van de landelijke omroepen. Het aanbieden van deze podcasts via onze platforms is een logische volgende stap in de samenwerking tussen de regionale publieke omroepen en de NPO. De verhalen uit de regio zijn zo voor een breed publiek gemakkelijk te ontdekken.”

De landelijke NPO-nieuwsapp staat reeds open voor geschreven nieuwsberichten van regionale omroepen. App-gebruikers kunnen aangeven van welke regionale omroep ze het nieuwsaanbod in de NPO-app willen kunnen lezen.

Foto: Gauthier Delecroix (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond